Habib Nurmagomedov, Elon Musk'la antrenman yapmayı "prensip gereği" reddetmiş

Zuckerberg'in tarih vermesinden sonra Musk, ameliyat gerekçesiyle dövüşün ertelenebileceğini söyledi

Habib Nurmagomedov, 2020'de emekli olduğunu duyurmuştu (Reuters)

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'le dövüşmesi beklenen Elon Musk ve UFC efsanesi Habib Nurmagomedov hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Rus devlet ajansı TASS'ın  Nurmagomedov'a yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre ünlü dövüşçü, "prensipleri yüzünden" Musk'la antrenman yapmayı kabul etmedi.

Haber ajansı, Musk'ın antrenman talebini 34 yaşındaki yıldız dövüşçünün reddettiği iddiasını geçen hafta paylaşmıştı. Adı açıklanmayan kaynak şöyle konuşmuştu:

Elon Musk, Habib Nurmagomedov'dan Zuckerberg'le yapacağı dövüşe hazırlanmasına yardım etmesini istedi. Ancak Habib bu teklifi reddetti. Reddetme nedenini bilmiyoruz.

Dağıstanlı karma dövüş sanatları sporcusunun ekibinden bir kaynaksa dünkü haberde şu ifadeleri kullandı:

Habib'in reddi prensip meselesi. Habib, koçluk ve spor kariyerini tamamladı. Bunu hiçbir şey değiştiremez. Musk'la alakası yok.

Ne olmuştu?

52 yaşındaki Musk'ın, Meta'nın patronunu Twitter'dan kopya çekmekle suçlamasının ardından, iki ay önce iki teknoloji milyarderi dövüşmek üzere anlaşmıştı.

Twitter'ın sahibinin "Kafes dövüşüne hazırım" diye yazması üzerine 39 yaşındaki Zuckerberg "Konum at" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha sonra her iki isim de podcast sunucusu ve jiu jitsu meraklısı Lex Fridman'la antrenman yapmıştı. Musk bunun ardından eski UFC şampiyonu Georges St-Pierre'le antrenman seansına katılmıştı.

Musk iki gün önce karşılaşmanın X'te yayımlanacağını ve gelirin hayır kurumuna bağışlanacağını söylemiş, Zuckerberg "Gerçekten yardım toplamak için daha güvenilir bir platform kullanamaz mıyız?" yanıtını vermişti.

Zuckerberg daha sonra dövüş için 26 Ağustos tarihini önermişti.

Musk ise dünkü açıklamasında boyun ve sırt problemi yaşadığını belirterek ameliyat olabileceğini ve bu yüzden dövüşün sonraki tarihlere kalabileceğini açıkladı.

 

Independent Türkçe, TASS, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU