Iron Man'in yıldızı, Hitchcock klasiğini yeniden çekecek

"Bence daha iyisini yapabiliriz"

İki dalda Oscar adaylığı bulunan filmde Stewart ve Novak'ın yanı sıra Barbara Bel Geddes ve Tom Helmore da rol almıştı (Paramount)

Robert Downey Jr. gerilimin babası Alfred Hitchcock'un Ölüm Korkusu (Vertigo) filmini yeniden çekmeyi planlıyor. Ünlü aktör, ilham kaynağı olarak korku ve kaya tırmanışıyla ilgili kendi deneyimlerini gösteriyor.

Iron Man'in yıldızı, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri kabul edilen Hitchcock klasiğini yeniden çekme kararını "daha iyisini yapabileceğini hissetmesine" bağlıyor. 

Boileau-Narcejac'ın 1954'te kaleme aldığı Fransızca romandan uyarlanan 1958 yapımı psikolojik gerilim, aşırı yükseklik korkusu nedeniyle polisliği bırakarak özel dedektifliğe yönelen bir adamı merkezine alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eşinin tuhaf davranışlarının ardındaki gerçeği öğrenmek için bir tanıdığı tarafından işe alınan özel dedektif rolündeki James Stewart ve Kim Novak'ın başrollerini paylaştığı Vertigo, aldığı karışık eleştirilere rağmen Hitchcock'un en iyi filmlerinden biri olarak görülüyor.

Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ı şerefine New York Times'a konuşan Downey Jr'a, Hitchcock'un klasiğini yeniden çekme planları soruldu. 

Amerikalı oyuncu, ekibiyle birlikte klasiğe yeni bir yorum getirmek üzerine düşündüklerini doğrulamanın yanı sıra "filmi daha iyi yapabileceklerini" düşündüğünü ancak henüz gelişimin ilk aşamalarında olduğunu belirtti. 

"Kesinlikle araştırıyoruz" diyen 58 yaşındaki aktör, sözlerini şöyle sürdürdü:

Daha önce kaya tırmanışı yapmıştım. Panik halinde donup kalmıştım ve eğer utanç verici olmasaydı, o kayadan kurtarılmayı isterdim. Konumuma olan güvenimi kaybettim, düşüş çok uzaktı, vücudum tepki verdi. Savaş ya da kaç değildi; donup kalmak ve bayılmak üzereydim.

Bunu asla unutmayacağını söyleyen Downey, "Bu, bana henüz tam olarak kullanılmamış sinematik araçlar olduğunu düşündürdü" diye ekledi.

Birçoğu roman uyarlaması olan projelerine vizyonunu katan Hitchcock'un eserleri, pek çok defa yeniden çevrildi ya da günümüz sinemasına ilham kaynağı oldu. 

Bunların en önemlileri arasında kendi yeniden çevrimi olan Çok Şey Bilen Adam (The Man Who Knew Too Much), Gus Van Sant'ın yönettiği ve Vince Vaughn'un ikonik seri katil Norman Bates'i canlandırdığı Sapık'ı (Psycho) ve bir başka Cinayet Var (Dial M for Murder) denemesi olan Michael Douglas'lı Kusursuz Cinayet (A Perfect Murder) sayılabilir.  


Independent Türkçe, New York Times, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU