Kılıçdaroğlu: Asıl zamları yerel seçimlerden sonra göreceksiniz

Erzincan'da konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu güzel ülkeyi seviyorsanız, önümüzdeki belediye seçimlerinde ne olursunuz elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan Tercan'da halk buluşmasında konuştu.

Katılımcılara "Diyeceksiniz ki bu sıcakta Kılıçdaroğlu bize ne anlatacak?" diye seslenen Kılıçdaroğlu, "Çiftçi dediğiniz kişi tarlasında çalışır, alın teri döker, ürününü elde eder. Hatırlar mısınız Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üzerinde şöyle bir ifade vardı; 'Ofis çiftçinin kara gün dostudur' diye. Bugün buğdayınızı, arpanızı götürdünüz. Normalde bunları alması lazım. Sıraya koyuyorlar. Paranızı dört beş ay sonra ödeyeceğiz diyorlar ama şunu sakın unutmayın çiftçinin parasını dört ay beş ay sonra ödeyeceğiz diyorlar ama beşli çetenin parasını aynı gün tak tak tak ödüyor üstelik dolar olarak ödüyor. Benim görevim de milletvekilinizin görevi gibi sizin hakkınızı hukukunuzu savunmaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Dışarıdan buğday alıyorlar, dışarıdan arpa alıyorlar, dışarıdan et alıyorlar, dışarıdan canlı hayvan alıyorlar. Dışarıdan mercimek alıyorlar. Dışarıdan nohut alıyorlar. Dünyanın milyar dolarlarını ödüyorlar ama bizim çiftçiye gelince para yok diyorlar. Hakkınızı vermiyorlar. Sizin hakkınızı hukukunuzu Kemal kardeşiniz sonuna kadar koruyacak. Çiftçiye nasıl Ziraat Bankası ucuz kredi veriyorsa Halk Bankası’nın esnaf dostu olarak esnafa ucuz kredi vermesi gerekir. Ama kesiyorlar önünü, size gelince krediyi vermiyorlar ama ağalara paşalara gelince dünyanın kredisini hem de çok düşük faizlerle veriyorlar.

"Asıl zamlar seçimlerden sonra gelecek"

Konuşmasında, "Sabah zam, öğlen zam, akşam zam... Nereye gidecek bu işin sonu?" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Emekliye zammı yıl sonunda vereceğiz" diyorlar. Yani "Ocak ayında vereceğiz" diyorlar. Ne demektir ocak ayında vereceğiz? 'Asıl zammı ocaktan sonra yapacağız durumu idare ediyoruz ama ocaktan sonra göreceksiniz yağmur gibi zamlar gelecek' deniyor. Ocaktan sonra belediye başkanları seçimleri süreci gelecek. Belediye başkanları seçiminden sonra asıl zamları o zaman göreceksiniz. Allah aşkına bu güzel ülkeyi seviyorsanız, çoluk çocuğunuza hizmet ediyorsanız, huzur içerisinde bu memlekette hepimiz yaşamak istiyorsak önümüzdeki belediye seçimlerinde ne olursunuz elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Halktan yana kullanın, adaletten yana kullanın, hukuktan yana kullanın, insandan yana kullanın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU