Vatikan ve KAICIID küresel barış çabalarını güçlendiriyor

Kral Abdullah bin Abdulaziz Uluslararası Diyalog Merkezi’nin (KAICIID) Genel Sekreteri Dr. Zuheyr el-Harisi, herkesin diyalog ve uzlaşıyı teşvik etmesinin önemini vurguladı

Papa Francis, Lizbon’da KAICIID Genel Sekreteri ve burs programı mezunları ile bir araya geldi / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Papa Francis dün Portekiz’in başkenti Lizbon’da Dünya Gençlik Günü etkinlikleri kapsamında Kral Abdullah bin Abdulaziz Uluslararası Diyalog Merkezi’nin (KAICIID) Genel Sekreteri Dr. Zuheyr el-Harisi ile farklı din ve kültürlerden gelen KAICIID burs programı mezunlarıyla bir araya geldi. Taraflar diyaloğun önemine ve halklar arasında barış ve uyumu teşvik etmedeki rolüne değindiler.

Harisi, bu tarihi toplantının Vatikan ile KAICIID arasında süregelen iş birliğinin yanı sıra dünyada barışın sağlanmasına yönelik ortak çabaların güçlendirilmesine katkı sağlayacağını belirterek, ortaya çıkacak olumlu gelişmelerin hoşgörü ve küresel uzlaşı yararına olacağını vurguladı. KAICIID’in kalkınma ve çatışma önleme politikaları oluşturmayı amaçlayan diyalog ve girişimler ile hoşgörü ve küresel uzlaşıyı sağlamaya çalıştığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harisi, yerel Portekiz televizyonuna verdiği demeçte “Papa Francis, halklar arasındaki ihtilafların ve gerilimlerin üstesinden gelip tüm insanlar arasında iletişim ve sevgi köprüleri kurmanın bir yolu olarak; herkesin diyalog ve uzlaşıyı teşvik etmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, KAICIID’in toplumlar arasında barış içinde bir arada yaşama ve uyumu sağlama çabalarına da övgüde bulundu” dedi.

KAICIID’i, Dünya Gençlik Günü kapsamında Lizbon’da üç ana etkinlik düzenledi. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre etkinlikler beş farklı dinin temsilcilerinden oluşan bir grup tartışmasını, yenilikçi diyalog oyunu Dialogo’nun lansmanını ve “Justine: A KAICIID Fellow’s Journey” adlı bir belgesel filmin gösterimini kapsadı.

Dini liderleri, karar vericileri ve uzmanları diyalog masası etrafında bir araya getiren hükümetler arası bir kuruluş olan KAICIID, ortak sorunlara ortak çözümler bulmayı hedefliyor. KAICIID, saygının, anlayışın, iş birliğinin, adaletin ve barışın hâkim olduğu daha kapsayıcı ve barışçıl bir dünya yaratılmasına katkıda bulunma baskı, şiddet ve çatışmayı haklı çıkarmak için dinin kötüye kullanılmasına son verme vizyonunu benimsiyor.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU