Türk temsilcileri Avrupa haftasını 4'te 4'le kapattı, yeni hedef ilk 10

Türk ekiplerinin Avrupa haftası 4 galibiyet ve turla tamamlandı. Ülkeler sıralamasında üstteki rakiplerine yaklaşan Türkiye'nin hedefi ilk 10. Independent Türkçe, play-off öncesi Türk ekiplerinin rakiplerinin son durumunu derledi

Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe Konferans Ligi'nde, Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelelerine 3. eleme turu maçlarıyla devam edecek / Fotoğraf: AA

Türkiye'nin bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden temsilcileri, 2. eleme turlarını 6 galibiyet ve 2'şer beraberlikle noktaladı.

Şampiyonlar Ligi'nde Zalgiris Vilnius ile eşleşen Galatasaray, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı rakibini rövanşta 1-0 mağlup ederek, 3. eleme turuna yükseldi.

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden takımlardan Fenerbahçe, Moldova temsilcisi Zimbru'yu 4-0 ve 5-0'lık skorlarla 9 gol atarak saf dışı bıraktı.

Beşiktaş, Arnavutluk ekibi Tiran'ı 3-1 ve 2-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Tarihinde ilk kez Avrupa arenasında boy gösteren Adana Demirspor, Romanya takımı CFR Cluj ile 1-1 biten ilk maçın rövanşını 2-1 kazanarak önemli bir galibiyete imza attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hedef ilk 10

Alınan bu sonuçlarla Türk temsilcileri, UEFA ülkeler sıralamasında puanını 28 bin 350'ye yükselterek 11. sıradaki İsviçre'ye (28 bin 475) yaklaşmayı başardı.

Öte yandan Avrupa arenasına 5 takımla başlayan İsviçre'den Basel, Kazakistan ekibi Tobol'a elenerek bu sayıyı 4'e düşürdü.

Ülke takımlarının Avrupa'da temsil edilme sayısını belirleyen sıralamada Türkiye'nin nihai hedefi ilk 10'a girebilmek.

Sıralamada Türkiye'nin üzerinde yer alan ülkelerden Avusturya 29 bin puanla 10., İskoçya ise 30 bin 650 puanla 9. sırada konumlanıyor.

Türkiye'nin sezonu ilk 10'da tamamlaması durumunda 2025-26 sezonunda Süper Lig şampiyonu doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda yer alacak.

Lig ikincisi ise Devler Ligi'nde eleme turlarında mücadele edecek.

 

 

Galatasaray'ın rakibi Olimpija Ljubljana

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer almak isteyen Galatasaray'ın 3. eleme turundaki rakibi Slovenya şampiyonu Olimpija Ljubljana oldu.

Devler Ligi'ne 1. eleme turundan dahil olan Slovenya temsilcisi, Letonya'dan Valmeira'yı (2-1/1-2), 2. eleme turunda ise Bulgaristan'dan Ludogorets Razgrad'ı 1-1 ve 2-1'lik skorlarla elemişti.

1911'de kurulan ve maçlarını 18 bin 135 kapasiteli Stozice Stadyumu'nda oynayan Slovenya temsilcisi, 2015-16, 2017-18 ve 2022-23 sezonlarında Slovenya Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı.

2 haftası geride kalan ligin ilk maçında Koper'e 2-1 yenilen Dino Skender'in öğrencileri 29 Temmuz'da ki ikinci hafta maçından 5-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Transfermarkt'a göre güncel kadro değeri 12 milyon 130 bin euro olan Ljubljana'nın en değerli oyuncuları 1 milyon 300'er bin euro ile orta saha Timi Elsnik ve stoper Marcel Ratnik. 

 

 

Matevz Vidovsek ile Svit Seslar 1 milyon 200 bin, kadroya yeni katılan Nemanja Motika'nın ise 1 milyon euro piyasa değeri bulunuyor.

Yaş ortalaması 23.1 olan Ljubljana, transfer döneminde 8 oyuncuyu kadrosuna kattı.

Bu sezon 6 maçın tamamında oynayan  Elsnik ile santrafor Rui Pedro, 3 müsabakada boy gösteren yeni transfer Saar Fadida 3'er golle takımın en skorer isimleri.

Galatasaray, üçüncü eleme turu ilk maçında 8 Ağustos'ta Ljubljana'ya konuk olacak.

Rövanş ise 15 Ağustos'ta İstanbul'da Rams Park'ta oynanacak.

 

 

Fenerbahçe'nin rakibi Maribor

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 3. eleme turunda Slovenya temsilcisi Maribor ile eşleşti.

Maribor, maçlarını başkent 12 bin 435 kişilik Ljudski Vrt Stadyumu'nda oynuyor. 

Slovenya'nın en köklü kulüplerinden olan Maribor, sonuncusu 2021-22 sezonu olmak üzere 16 kez lig şampiyonluğu, 9 kez Slovenya Kupası ve 4 kez de Süper Kupa zaferi elde etti.

Bu sezon ligde çıktığı ilk maçtan 4-0 galibiyetle ayrılan Maribor, ikinci hafta maçından da 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

 

 

Transfermarkt verilerine göre güncel kadro değeri 9 milyon 100 bin euro olan Maribor'un en değerli oyuncusu 800 bin euro ile sol kanat Ivan Brnic.

Jan Repas ile Aljaz Antolin 700 bin, Arnel Jakupovic ise 600 bin euro piyasa değeri bulunuyor.

Yaş ortalaması 25.3 olan Maribor, transfer döneminde 6 oyuncuyu kadrosuna kattı.

Bu sezon 6 maçın tamamında oynayan Jakupovic 6 golle takımın en skorer oyuncusu konumunda. Jan Repas ile Ivan Bernic 2'şer golle takımına katkı verdi.

Fenerbahçe, Konferans Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında 10 Ağustos'ta Maribor'u konuk edecek. Rövanş ise 17 Ağustos'ta deplasmanda oynanacak.

 

 

Beşiktaş, Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü ile eşleşti

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi üçüncü eleme turunda Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü ile eşleşti.

Neftçi, maçlarını başkent 11 bin kişilik Bakcell Arena'da oynuyor. 

Azerbaycan'ın güçlü ekiplerinden Neftçi, 5 kez lig, 7 kez de Azerbaycan Kupası kazandı.

Henüz ligi başlamayan Neftçi, geride kalan sezonu 68 puanla Karabağ ve Sabah'ın ardından üçüncü sırada tamamlamıştı.

Neftçi, Konferans Ligi 2. eleme turunda Zeljeznicar'ı 2-0 ve 2-2'lik skorlarla eledi.

 

 

Güncel kadro değeri 14 milyon 800 bin euro olan Neftçi Bakü'nün en değerli oyuncusu 3 milyon euro ile bu sezon kadroya katılan sol kanat Andre Shinyashiki. 

Yuri Matias (1,8 milyon euro) ile Emin Mahmudov (1,4 milyon euro) bu alanda Shinyashiki'yi izliyor.

Yaş ortalaması 26.8 olan Neftçi, şu ana kadar 7 oyuncuyu kadrosuna kattı.

Bu sezon 2 maçta 1'er golle takıma katkı veren Rahman Haciyev, Kenny Saief ve Eddy Israfilov takımın golcüleri konumunda.

Beşiktaş, Konferans Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında 10 Ağustos'ta Neftçi Bakü'yü ağırlayacak. Turun rövanşı ise 17 Ağustos'ta Azerbaycan'da oynanacak.

 

 

Adana Demirspor, Osijek'le tur mücadelesi verecek

Bu sezon tarihinde ilk kez Avrupa'da boy gösteren ve 3. tura yükselen Adana Demirspor, Hırvatistan'ın Osijek takımıyla karşılaşacak.

Osijek, maçlarını 19 bin 220 kişilik Gradski Vrt Stadyumu'nda oynuyor. 

Hırvat temsilcisi bu sezon ligde çıktığı iki maçtan 6-1 ve 3-4'lük galibiyetle ayrıldı. 

Güncel kadro değeri 20 milyon 850 bin euro olan Osijek'in en değerli oyuncusu 3 milyon euro ile Mihael Zaper. 

 

 

Ramon Martinez 2,5, Adrian Barisic 2, Mijo Caktas 1,8, Darko Nejasmic 1,6 ve Kristijan Lovric'in ise 1,5 milyon euro piyasa değeri bulunuyor. 

Yaş ortalaması 24,8 olan Osijek, şu ana kadar 6 oyuncu transfer etti.

Bu sezon 4 maçta 4 gol atan Caktas ile 3 gole imza atan Ramon Mierez takımdaki en golcü oyuncular. 

Adana Demirspor, Konferans Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında 10 Ağustos'ta Ojisek'le deplasmanda, 17 Ağustos'ta ise sahasında karşılaşacak.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU