"Özgürlük arayışındaki" Çinli, Tayvan'a kadar yüzdü

Tayvan'ın Amfibi Keşif ve Devriye Birimi'nden askeri tekneler Matsu Adaları'nda devriye geziyor (AFP)

"Özgürlük arayışındaki" Çinli bir adamın Fujian eyaletinden Tayvan'ın Matsu Adaları'na yaklaşık 10 saatte yüzdüğü iddia edildi.

Bildirilenlere göre pazartesi günü 40'lı yaşlarındaki Çin yurttaşı, kendisini bir arı sokunca Matsu'daki en büyük ikinci ada olan Beigan Adası'ndaki Beigan Kasabası'nın yakınlarındaki turistlerden yardım istedi.

CNA'nın haberinde, turistlerin yerel yetkililere haber verdiği, yetkililerin olay yerine gelip adamın Çinli bir yasadışı göçmen olduğunu doğruladığı aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir yetkili, Çin yurttaşının Beigan sağlık merkezine götürüldüğünü ve yaralarının ciddi olmadığını belirtti.

Yetkililere göre adam kuru gıda, kıyafet, ilaç ve Renminbi taşıyordu. Yetkililere, Çin'in Fujian eyaletindeki Huangqi Yarımadası'ndan Tayvan'ın Matsu Adaları'na "özgürlük arayışı" için yolculuğa çıktığını söyledi.

Huangqi Yarımadası'yla Beigan Adası arasındaki mesafe yaklaşık 12 km. Tayvan'ın ana adası, Çin kıyılarına 200 km'den fazla uzaklıkta.

Yetkililer, Tayvan Bölgesi ve Anakara Bölgesi Halkı Arasındaki İlişkileri Yöneten Yasa uyarınca adamın soruşturma için Lienchiang bölge savcılığına götürüldüğünü söyledi.

Çin, Taipei'nin gerekirse zorla Pekin'le yeniden birleşmek zorunda olduğunu ve dış ilişkiler yürütme hakkı olmadığını savunarak son yıllarda Tayvan çevresindeki askeri faaliyetlerini güçlendirdi.

Tayvan, bir iç savaşın ardından 1949'da anakaradan ayrıldığından beri kendi kendini yönetiyor.

2020'de 45 yaşındaki bir Çin yurttaşı, Çin'deki "siyasi ortam" nedeniyle Tayvan'ın Kinmen İlçesi adasına ulaşmak için 7 saat yüzdükten sonra gözaltına alınmıştı.

Tayvan'a yasadışı girdiği için tutuklanan Li soyadlı adam, yolculuğuna Çin'in kıyı kenti Xiamen'den "özgürlük" için başladığını öne sürmüştü.

2019'da iki adamın Kinmen'e yüzmeye çalıştıktan sonra gözaltına alındığı bildirilmişti. Adamlardan biri su üstünde kalmak için çocukların şişirilebilir yüzme halkalarını kullanırken, diğeri sal yapmak için boş gazlı içecek şişelerini kullanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU