Barbie, Kara Şövalye'nin 15 yıllık gişe rekorunu kırdı

Bugüne kadar Christopher Nolan'ın 2008 yapımı süper kahraman filmini geçen olmamıştı

Barbie, Christopher Nolan'ın gişe canavarı 2008 yapımı süper kahraman filmi Kara Şövalye'nin (The Dark Knight) gişe rekorunu kırdı.

Greta Gerwig'in, popüler Mattel oyuncak serisinden uyarlanan komedi-dram filmi geçen cuma (21 Temmuz) sinemalarda gösterime girdi. Barbie, Nolan'ın son filmi Oppenheimer'la aynı gün gösterime girerken iki yapım "Barbenheimer" diye adlandırılan ortak bir tanıtım fırtınasının tadını çıkardı.

Variety'nin haberine göre Barbie, 24 Temmuz Pazartesi günü ABD gişelerinde 26 milyon dolar hasılat elde etti.

Bu rakam bugüne kadar Warner Bros.'un yayımladığı bir filmin ulaştığı en yüksek pazartesi hasılatı. Nolan'ın yönettiği, Batman'in devam filmi Kara Şövalye 24,6 milyon dolarla (enflasyona göre ayarlanmamıştır) önceki rekorun sahibiydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açılış yaptığı hafta sonu ABD'de 162 milyon dolar ve dünya çapında toplam 337 milyon dolar hasılat elde eden Barbie, Warner Bros. için halihazırda muazzam bir finansal başarı sağladı.

Çocuklara yönelik animasyon filmi Süper Mario Kardeşler Filmi'ni (The Super Mario Bros Movie) geride bırakan bu rakam, açılış yaptığı hafta sonu bu yıl bir filmin ulaştığı en yüksek miktarı temsil ediyor.

Öte yandan Oppenheimer, ABD'de 80,5 milyon dolar ve dünya çapında 174,2 milyon dolarla, açılış yaptığı hafta sonu daha az hasılat elde etmesine rağmen yine de büyük bir başarı olduğunu gösterdi.

Film, genellikle "Atom Bombasının Babası" diye tanımlanan nükleer bilimci J. Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) hayatını konu alıyor.

Oppenheimer, eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes'ta mükemmele yakın bir puan alırken, Barbie'nin puanı ondan biraz daha düşük kaldı.
 

Oppenheimer
Cillian Murphy, Oppenheimer'da J. Robert Oppenheimer rolünde (Universal Pictures​​​​​​​)


Öte yandan The Independent'ın eleştirmeni Clarisse Loughrey, Barbie'ye parlak bir 5 yıldız verdiği incelemesinde "Barbie son zamanların en buluşçu, en pürüssüz hazırlanmış ve en şaşırtıcı ana akım filmlerinden biri. Kapitalizmin en derinlerinde bile neler başarılabileceğinin bir kanıtı" diye belirtti.

Bu hikayelerin arkasındaki yaratıcı güçlerin geçimlerini sağlayacak bir ücret ve yerlerini yapay zekaya kaptırma tehdidi olmadan çalışabilme hakları için greve başlamasından bir hafta sonra çıkan bu filmin zamanlaması da manidar. Bu, yeri doldurulamaz yaratıcı emeğin ve hayal gücünün kuvvetine dair pembeye bulanmış bir manifesto.

"Barbenheimer" fenomeninin her iki filme de gişede fayda sağladığı anlaşılırken Oppenheimer, biletleri tükenen Barbie gösterimlerinden bile biraz bilet satışı elde etti.

Her iki yapım da Tom Cruise'un gişe canavarı son filmi Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'ü (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One) solladı.

Barbie'nin yönetmeni Greta Gerwig bu hafta verdiği bir röportajda, bazı sağcı izleyicilerin filmin feminist içeriğine yönelik sert tepkilerine yanıt verdi.

Barbie ve Oppenheimer halen sinemalarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU