Zodiac'ın yıldızı, rol arkadaşlarını nasıl çılgına çevirdiğini anlattı

2007 yapımı gerilimin yönetmeni David Fincher, takıntılı olması ve titiz çalışmasıyla tanınıyor

Zodiac'ta Robert Downey Jr.'ın yanı sıra Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, John Carroll Lynch ve Chloë Sevigny gibi yıldızlar rol alıyordu (Warner Bros)

Robert Downey Jr. ünlü yönetmen David Fincher'ın Zodiac filminin setinde, yönetmenle aynı fikirde olduğu için rol arkadaşlarını kızdırdığı anıyı unutamıyor.

2007'de gösterime giren film, meşhur Zodiac katilinin ve onun peşinde onlarca yılını harcayan ancak katilin kimliğini bulamayan saplantılı gazetecilerin hikayesini anlatıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin başrol oyuncuları arasında, kendi kişisel mücadeleleri arasında gizemi çözme arayışından vazgeçen San Francisco Chronicle muhabiri Paul Avery'yi canlandıran Downey de vardı.

Zodiac'ın yönetmeni Fincher, takıntılı olması ve titiz çalışmasıyla tanınıyor. Downey, Vanity Fair'e verdiği röportajda Fincher'ın ne kadar titiz olabileceğini anlattı.

"David Fincher'la çalışırken, düşündüğünüzden daha dayanıklı olduğunuzu öğreneceksiniz" diyen 58 yaşındaki oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tek planda bitirmeye çalıştığı bir sahne vardı. 40 ya da 50 tekrar almamız gerekmişti ve insanlar biraz sinirlenmişti.

Fincher'ın onu yanına çağırıp yaptıkları çekimleri izlettiğini anlatan Amerikalı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bana çekimlerin yeterince iyi olup olmadığını ve filmde bunlardan birini kullanıp kullanamayacağımızı sordu. 'Hayır' dedim. 'Downey haklı, henüz çekemedik. 40 çekimin hepsini sil, öğle yemeğinden sonra tekrar başlarız' dedi. Herkes bana 'Ne oluyor' der gibi baktı. Ama bilirsiniz, doğru doğrudur.

Downey'nin Zodiac setindeki gergin koşullarla ilgili hikayesi, gerçek suç dramasının çekimleri sırasında Fincher'la anlaşmazlık yaşayan diğer oyuncuların hikayeleriyle örtüşüyor. 

Downey'nin rol arkadaşı Jake Gyllenhaal da Fincher'ın titiz yaklaşımıyla başa çıkmakta zorlanmıştı. Fincher, 2020'de New York Times'a verdiği röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:

Akşamdan kalmalığın, köpeğinin ölmüş olması, menajerini kovmuş olman ya da menajerinin seni kovmuş olması önemli değil. Buraya geldiğinizde, umursadığım tek şey, 'Hikayeyi anlattık mı?'


Independent Türkçe, Vanity Fair, Screen Rant 

DAHA FAZLA HABER OKU