Fiyasko filmin yönetmeni 20 yıl sonra itiraf etti: "Adını bile söyleyemiyorum"

"Filmin korkunç kadavrasının sorumluluğunu taşıyorum"

75 milyondan fazla bütçesi olan film, gişede sadece 7,2 milyon dolar hasılat elde etmişti (Sony Pictures)

Gösterime girmesinden 20 yıl sonra Gigli'nin yönetmeni, filmin kendisi için çok hassas bir nokta haline geldiğini ve adını yüksek sesle söylemeye bile cesaret edemediğini söyledi.

Variety'ye konuşan Martin Brest, Ben Affleck ve Jennifer Lopez'in başrollerini paylaştığı 2003 yapımı Gigli'nin "içini dışını bilmesine rağmen filmin şekillenme biçimi nedeniyle neye benzediğini bile bilmediğini" açıkladı.

İsmi bile... Ben ona 'G filmi' diyorum. Muhtemelen hakkında ne kadar az şey söylenirse o kadar iyi.

Sosyete Polisi (Beverly Hills Cop) ve Geceyarısı Avı (Midnight Run) filmlerinin yönetmeni, başlangıçta yapmak üzere yola çıktığı filmin, seyircilerin sinemada izlediğinden çok farklı olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştirmenlerin yerden yere vurduğu film, ikisi de aynı kaçırma görevine gönderilen ancak kısa süre sonra birbirlerine aşık olmaya başlayan gangsterler Gigli ve Ricki etrafında dönüyor.

"Bir filmin bu kadar değiştirilip değiştirilmediğini merak ediyorum" diyen Brest, şöyle devam etti: 

Filmin teması tamamen farklıydı. Olay örgüsü farklıydı, amacı farklıydı. Ama suçlanmaktan kaçamam. Çok garip, vizyona giren filmi tam anlamıyla hatırlamıyorum. Gerçekten de aşağılanmayı hak eden tam bir keşmekeş.

Filmin neden bu kadar değiştiği sorulduğunda Brest, kendisiyle filmin arkasındaki stüdyo olan Sony Pictures arasındaki "kapsamlı anlaşmazlıkların" ve bazı sahnelerin "yeniden çekilmesi ve düzenlenmesinin" büyük bir rol oynadığını söyledi. 

Brest'in aktardığına göre, stüdyoyla uzlaşmaya varmaya çalışırken post prodüksiyon 8 ay boyunca durduruldu.

Brest, "Sonunda iki seçenekle karşı karşıya kaldım: Ya işi bırakacaktım ya da filmin berbat edilmesine ortak olacaktım" diyerek ekledi:

Sonsuz pişmanlığıma rağmen istifa etmedim, dolayısıyla bir filmin korkunç kadavrasının sorumluluğunu taşıyorum.


Independent Türkçe, Insider, Variety
 

DAHA FAZLA HABER OKU