Bu fiyaskoya kimse yetişemiyor: Sadece 30 dolar hasılat yaptı

Tanınmış oyuncuların rol aldığı 2006 yapımı gerilim filminin başrolünde Katherine Heigl yer alıyor

Zyzzyx Road, Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 23 puan alabildi (GoDigital)

Hollywood, milyar dolarlık gişe rekorları kıran serilerle doluyken, bir filmin sadece 30 dolar hasılat yapabilmesi büyük bir sürpriz gibi görünüyor.

Bu film, şaşırtıcı bir şekilde 1950'lerde sessiz sedasız çekilmiş bir yapım değil. Tam tersi, tanınmış oyuncuların rol aldığı 2006 yapımı bir film. 

Başrollerde Katherine Heigl ve Tom Sizemore

Gerilim türündeki Zyzzyx Road'da, o dönemin sevilen dizilerinden Grey's Anatomy'deki Izzie Stevens karakterini canlandırarak beğeni toplayan Katherine Heigl ve Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan), Kızıl Gezegen (Red Planet), Pearl Harbor ve Kara Şahin Düştü (Black Hawk Down) gibi gişe rekorları kıran filmlerde yer alan Tom Sizemore rol alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adını Mojave Çölü'nün kırsal kesiminde geçen bir yoldan alan Zyzzyx Road'un gişede çıtayı bu kadar düşürmesine neden olan pek çok talihsizlik yaşandı.

Senaryo ve oyunculuk kesinlikle Oscar'dan çok yılın en kötülerine verilen Altın Ahududu (Razzie) Ödülleri'ne yakın olsa da gişedeki başarısızlık sadece filmin kalitesizliğinden kaynaklanmıyordu.

Leo Grillo da filmde rol aldı ve yazar/yönetmen/yapımcı John Penney'yle birlikte çalışarak filmi özellikle yurt dışında dağıtılmak üzere hazırladı. 

Ekran Oyuncuları Birliği planları bozdu

İkili, filmi yurt içinde gösterime sokmayı hiç düşünmemiş olsa da Ekran Oyuncuları Birliği'ne karşı yükümlülükleri vardı. Buna göre 2 buçuk milyon doların altında bütçeye sahip filmlerin ABD'de gösterime girmesi gerekiyordu.

Zyzzyx Road'un bütçesi bu rakamın altında kalınca Grillo ve Penney bir çözüm bulmak zorunda kaldı.

Sadece 6 bilet satıldı

En uygun maliyetli çözüm, Dallas'ta bir sinemayı bin dolara kiralamak ve filmi bir hafta boyunca günde bir kez göstermek oldu. Toplam 6 kişi 5 dolara bilet satın alınca film 30 dolarlık hasılat elde etti. 

6 biletten ikisi filmin makyaj sanatçısına ve bir arkadaşına gitti. Grillo onların biletlerini bizzat iade etti.

Zyzzyx Road'un başarısızlığına kimse yetişemeyecek gibi görünse de 100 doların altında hasılat elde eden çok sayıda film var. 

İkinci sırada yer alan Britanya yapımı korku filmi Storage 24, ülkesi ve Türkiye'deki bilet satışlarında gayet başarılı olmasına rağmen sadece 72 dolar hasılat elde etti. 

Zyzzyx Road'da olduğu gibi, stüdyonun filmi vizyona sokma zorunluluğu vardı ve bir gün boyunca tek bir salonda gösterildi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Entertaintment Weekly
 

DAHA FAZLA HABER OKU