Mad Max: Fury Road neredeyse bambaşka bir film olacaktı

Yönetmenin kurgusu filmi gizlice bir fiyasko olmaktan kurtardı

Mad Max: Fury Road'un spinoff'u Furiosa, 24 Mayıs 2024'te gösterime girecek (Warner Bros)

Mad Max: Fury Road, 2010'ların en beğenilen aksiyon filmlerinden biri ama neredeyse en kötüleri arasında yer alacaktı.

George Miller'ın yönettiği destansı aksiyon sahneleriyle dolu 2015 yapımı film, Mad Max serisinin dördüncü halkası. Ancak Mel Gibson'ın başrolde olduğu üçlemenin devamı niteliğinde değil. Bu sayede seriye yeni başlayanlar için harika bir seçenek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mad Max: Fury Road, başroldeki yol savaşçısının, Furiosa'nın kadınları kötü imparator Immortan Joe'dan kurtarmasına yardım edişini konu alıyor. Film, kötü imparatorun takipçilerinin yakın mesafeden vurulduğu, ezildiği, yaratıcı ve kanlı yollarla öldürüldüğü sahneler nedeniyle R derecelendirmesi almıştı. Bu da 17 yaşından küçüklerin yanlarında ebeveynleri olmadığı sürece filmi izleyemeyeceği anlamına geliyordu.

Mad Max: Fury Road'un bu kadar başarılı olmasının ve dünya çapında 380 milyon dolar hasılat elde etmesinin birincil nedeni şiddet olmasa da bu cesur sahnelerin etkisi de bir gerçek.

Öte yandan filmin ilk hali aslında çok farklıydı ve stüdyonun asıl isteği bu olmamasına rağmen, yönetmenin kurgusu sinemada gösterilen versiyon oldu. Filmin 13 yaş sınırına sahip olmasını isteyen stüdyo, şiddet içeren sahnelerin filmde yer almamasını istiyordu. 

Miller, sözleşme gereği Warner Bros'a filmin 13 yaş sınırlandırmalı versiyonunu da sundu. Stüdyo, filmin iki versiyonunu da test etmeye karar verdi. Yönetmenin kurgusu stüdyonun istediğinden çok daha fazla beğenilince Warner Bros bu versiyonu gösterime sokmaya karar verdi. Stüdyo farklı bir karar verse Mad Max: Fury Road bugün olduğu gibi bir klasik kabul edilmeyebilirdi. 

6 Oscarlı film, IMDb'nin en iyi 250 film listesinde 199. sırada bulunuyor. Tom Hardy, Charlize Theron ve Nicholas Hoult'un başrolleri paylaştığı film, Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 97 gibi harika bir puana sahip.


Independent Türkçe, ScreenRant, Box Office Mojo

 

DAHA FAZLA HABER OKU