Matt Damon: Filmimin kötü olduğunu anlayınca depresyona girdim

Pek çok ödüllü filmde rol alan 52 yaşındaki Hollywood yıldızı, bahsettiği filmin adını vermedi

Oyunculuk kategorisinde üç kez Oscar adaylığı kazanan Damon, Can Dostum'la En İyi Senaryo kategorisinde Akademi Ödülü'nü evine götürmüştü (Universal Pictures)

Matt Damon, bir keresinde çekmekte olduğu filmin iyi olmadığını anladığı için depresyona girdiğini itiraf etti. 

Bourne serisi, Can Dostum (Good Will Hunting), Marslı (The Martian) ve Köstebek (The Departed) gibi başarılı filmlerle tanınan Damon'ın sıradaki projesi de, Christopher Nolan imzasını taşıyan ve eleştirmenlerin hayran kaldığı Oppenheimer

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikalı oyuncu, eleştirmenlerce beğenilen birçok hit filmde oynamasına rağmen aynı derecede iyi karşılanmayan bazı filmlerde de rol almıştı.

Variety'ye verdiği röportajda Damon, başrolünde yer aldığı bir yapımın çekimleri sürerken, aniden filmin iyi olmadığını farkına vardığını bunun da kendisini depresyona soktuğunu anlattı.

Amerikalı aktör söz konusu filmin adını vermedi ancak çekimlerin yarısına gelindiğinde işlerin pek de iyi gitmediğini fark ettiğini söyledi.

"Belirli bir filmin adını vermeden... Bazen kendinizi öyle bir filmin içinde buluyorsunuz ki umduğunuz gibi olmayacağını biliyorsunuz ve onu hâlâ çekmek zorundasınız" diyerek sözlerine başlayan Damon, o dönemde yaşadıklarını şöyle anlattı:

Prodüksiyonun yarısına geldiğimi hatırlıyorum, çekimlerin bitmesine daha aylar vardı. Ailenizi bir yere götürmüşsünüz, onları rahatsız etmişsiniz. Beni ayağa eşimin kaldırdığını hatırlıyorum çünkü 'Ben ne yaptım?' diye düşünerek bir depresyona girmiştim.

Eşinin kendisine, "Artık buradayız" dediğini anlatan 52 yaşındaki oyuncu, onun sayesinde profesyonel bir oyuncu olmakla gurur duyduğunu söyledi.

Profesyonel bir oyuncu olmanın anlamı gidip günde 15 saat çalışmak ve kaybedeceğinizi bilseniz bile elinizden gelenin en iyisini yapmaktır. Eğer bunu mümkün olan en iyi tutumla yapabiliyorsanız, o zaman profesyonelsinizdir ve eşim bana bu konuda gerçekten yardımcı oldu.

Damon'ın son yorumunda bahsettiği filmin 2016 yapımı Çin Seddi (The Great Wall) olması muhtemel. Yimou Zhang'ın yönettiği film, gösterime girdiğinde eleştirmenler tarafından yerden yere vurulmuştu. Damon da daha sonra filmin beklentileri karşılayamadığını açıkça dile getirmişti. 


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU