Meta, gelirlerdeki düşüşün ardından WhatsApp verilerinin aktarımını kolaylaştırıyor

Yapay zeka devriminin etkisiyle teknoloji pazarlarında rekabeti yeniden tesis etmeyi amaçlıyor

WhatsApp verilerini eski cihazdan yeni cihaza aktarmak artık daha kolay hale geldi / Fotoğraf: AFP

WhatsApp uygulaması iletişim için en çok kullanılan uygulamalardan biri ve sıradan bir iletişim uygulamasından daha çok haber ve bilgi kaynağı.

Çeşitli iş alanlarında da kullanılır ve hatta bazı şirketler bunu çalışanlar arasında resmi bir iletişim yöntemi olarak kullanır.

Uygulamanın kullanım süresiyle birlikte, uygulamada, kullanıcıların cihazlarında iyi bir yer kaplayan, bazen 100 gigabayttan fazlasına ulaşan büyük miktarda bilgi bulunur.

Buradan, kullanıcıların karşılaştığı en büyük sorun, yakın geçmişe kadar çok karmaşık olan eski cihazınızdan yeni cihazınıza veri aktarma işlemiydi.

Kullanıcılar “WhatsApp” verilerini aktarabilmesi için cihazın tam yedeğini almakla yükümlü.

Diğer seçenek ise, kullanıcıların veri yükleme ve aktarma sürecinde karşılaştıkları sorunlar nedeniyle ne yazık ki nispeten garanti edilmeyen iCloud'a güvenmek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

WhatsApp ise, kullanıcının eski cihazından yeni cihazına veri aktarımı için yeni bir yöntem duyurdu.Bu yöntem, kullanıcının Android işletim sisteminden iPhone'a ve tersi yönde veri aktarımını kolaylaştırıyor.

Kullanıcının tek yapması gereken “WhatsApp” uygulama ayarlarına gidip sohbetler veya sohbetler seçeneğini seçmek.

Burada “WhatsApp” verisini bir iPhone veya Android cihaza aktar ifadesi görülecek. Bu adımda aktarılacak sistemi seçmek gerekiyor.

Yeni cihazınızda "WhatsApp"ı etkinleştirmeden önce ayrıca ayarlara gitmeli ve veri aktarımı seçeneğini seçmeli ve sayfayı etkinleştirmelisiniz.

Ardından kullanıcı yeni cihazına gider ve telefon numarasını etkinleştirir ve bir veri aktarım uyarısı belirir.

Ardından, eski cihazdaki kodu kaydedersiniz ve her iki cihazın da bir kablosuz ağa bağlı olması gerektiğine dikkat ederek aktarım işlemi başlar.

Tercihen pilin bitmemesi ve işlem sırasında aktarımın kilitlenmemesi için şarj cihazına bağlı olmalı.

Özellikle “WhatsApp”ta veri aktarma seçeneğinin olmaması nedeniyle büyük sorunlar yaşayan çok sayıda kullanıcı olduğu için süreç çok önemli.

Bu seçeneğin sağlanması, kullanıcıların artık eskisi gibi birçok sorunla karşılaşmadan özel verileri aktarmak için birçok farklı seçeneğe sahip olacağı anlamına gelir.
 


WhatsApp'ın sahibi olan "Meta" şirketi, özellikle yapay zeka devrimi ve geçen yılın bu ayında tanık olduklarından sonra sektör pazarında rekabet etmek için hızlı adımlar atıyor.

Buna karşılık, tarihinde ilk kez Meta'nın üç aylık gelirlerindeki düşüşü etkiledi ve bu, "daha az kaynakla daha fazlasını yapmayı" başarması koşuluyla, şirketin başındaki Mark Zuckerberg'in harcamaları kısmasına neden oldu.

Fransız Basın Ajansı AFP’den bir gazetecinin pazartesi günü aktardığına göre, bu kapsamda "Twitter" ile rekabet edebilmek için geliştirilen "Meta" grubu yeni bir uygulama yaptı.

Uygulama, iOS (Apple) ve Android (Google) cihazlar için mobil uygulama mağazalarında ücretsiz olarak ön sipariş verilebilir.

"Bir Instagram uygulaması olan Threads" adı verilen yeni uygulama, önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak ve Apple App Store'da "yazılı konuşmalar için Instagram uygulaması" olarak tanımlanıyor.

Uygulamanın uygulama mağazalarındaki açıklamasında, "Threads, toplulukların, önemsedikleri konular veya gelecekteki trendler olsun, her şey hakkında konuşmak için bir araya geldikleri bir yer" ifadesi yer alıyor.

Açıklamaya göre uygulama, "en sevdiğiniz içerik oluşturucularla ve aynı tutkuyu paylaşanlarla doğrudan iletişim kurmaya veya tüm dünyayla fikir, fikir ve yaratıcılık paylaşmak için özel bir temel oluşturmaya" izin verecek.

"Facebook" ve "Instagram"ın ana şirketi olan "Meta", Mart ayı ortasında yeni bir sosyal ağ üzerinde çalışmanın kendisine verilen tanımla "Twitter"a potansiyel bir rakip teşkil edeceğini düşündüğünü duyurdu.

 

 

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU