Nick Cave'den şarkılarının kadınlara yönelik şiddet içerdiği iddialarına yanıt

Avustralyalı şarkıcı 1996 tarihli Murder Ballads albümünün "herkese karşı" şiddet içerdiğini söyledi

65 yaşındaki Avustralyalı şarkıcı, son stüdyo albümü Ghosteen'i 2019'da yayımlamıştı (AP)

Nick Cave, stüdyo albümü Murder Ballads'ın kadınlara yönelik şiddet içeren sözler içerdiği iddialarına yanıt verirken, sanatta "kötü" addedilen şeylerin kaldırılmasına karşı uyarıda bulundu.

65 yaşındaki Avustralyalı şarkıcı-söz yazarı Nick Cave, albümü 1996'da Nick Cave and the Bad Seeds grubuyla çıkarmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakın zamanda verdiği bir röportajda Cave, müziğinin "öfke" yaratma kapasitesine sahip olmasından memnun olduğunu söyledi ve albümün sadece kadınlara değil herkese yönelik şiddet içerdiğini savundu.

The Louis Theroux Podcast'in son bölümünde "The Birthday Party (grubuyla) ilk şarkı sözlerimden bazıları, Murder Ballads kaydı, bu tür şeyler, kadınlara yönelik şiddet vardı, ama aslında herkese yönelik şiddet vardı" dedi. 

Cave, "Onlar sadece vahşi kayıtlardı. O albümde ve ondan önceki şarkılarda kahraman kadınlar, kadın katiller ve her türlü şey vardı" dedi. 

Cave, "Ama ben şahsen kadın düşmanı değilim" diye ekledi. 

Böyle eğilimlerim yok ama o günlerde şiddet içeren şarkılar yazmayı seviyordum.

Cave, "bir gerilim yazarının şiddet içeren şeyler hakkında yazmaktan hoşlandığı gibi, belki şiddet içeren şeyler hakkında da yazabildiği için, sadece dilin heyecanından keyif aldığını" açıkladı.

Sanatta sansürle ilgili süregelen tartışmalara da değinen Cave, punk'ların yaptığı "bir numaralı şeyin" insanların erdemlerine meydan okumak olduğunu söyledi.

"Suların bu şekilde bulandırılması sanatın apaçık değeridir ve eğer sanatı bir tür doğru elekten geçirir ve tüm doğru olmayan kısımları çıkarırsak, elde ettiğimiz şey sadece sıkıcı ve ahlaki açıdan bariz olandır" dedi.

Cave bu yıl, ilk oğlunun 2015'teki ölümünden sonra "öfkenin tüm cazibesini yitirdiğini" itiraf etmişti. Arthur, Sussex'te bir uçurumdan düşerek hayatını kaybettiğinde 15 yaşındaydı.

Müzisyen, Red Hand Files bülteninde, oğlunu kaybetmenin "gerçek yıkımla" yüz yüze geldiğini hissettirdiğini ve "sadece karalamak ve yargılamak yerine bu korkunç, güzel dünyaya bir şekilde yardım etmek için elini uzatmaya dair ani ve acil bir ihtiyaç hissettiğini" söyledi.

Cave, büyük oğlu Jethro Lazenby'yi de 2022'de kaybetmişti.
 

 

Press Association'dan da yararlanılmıştır.

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU