Fransa Bisiklet Turu'ndaki raptiye kaosu yarışçıları kızdırdı: "Sizi geri zekalılar!"

Yarış radyosu, bitiş çizgisine kadar yaklaşık 20 kilometrelik mesafede bir dizi lastiğin patladığını duyurdu

Lilian Calmejane ön tekerindeki raptiyeleri gösteriyor (Lilian Calmejane/Twitter)

Fransa Bisiklet Turu (Tour de France) yarışçılarına, San Sebastian'daki ikinci etabın son kilometrelerinde yola yerleştirilen raptiyelerle saldırıldı.

İspanya'nın Bask Bölgesi'ndeki 209 kilometrelik parkurun son aşamasında bazı yarışçıların lastiği patladı. Lilian Calmejane, bisikletinin ön lastiğine saplanan 5 raptiyeyi gösteren bir videoyu yarıştan sonra sosyal medyada paylaştı.

Twitter'daki paylaşımda, "Böylesine bir insani saçmalık için teşekkürler" ifadesini kullandı:

Lastiğinin sonlarda patlamasından mustarip tek kişinin ben olduğumu sanmıyorum... saçmalıklarınızın düşüp ciddi yaralanmaya sebep olabileceğini bilin sizi moronlar.


Yarış radyosu, bitiş çizgisine kadar yaklaşık 20 kilometrelik mesafede bir dizi lastiğin delindiğini ve 15-20 sürücünün etkilendiğini duyurdu. Yarışın organizatörü ASO olaya dair soruşturma başlattı.

Lastiği delinerek hafifçe sönse de bitiş çizgisine ulaşmayı başarabilenlerden biri, Ineos Grenadiers'den Tom Pidcock oldu. Jayco-Alula'dan Luke Durbridge de lastiklerine saplanan raptiyeler sonucunda patlamadan mustarip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Groupama-FDJ Spor Direktörü Philippe Mauduit takımındaki bazı yarışçıların raptiyeler nedeniyle lastik patlamasından etkilendiğini söylerken, Lotto Dstny takımının temsilcilerinden biri de kendi yarışçılarından ikisinin de aynı durumdan mustarip olduğunu bildirdi.

2012'de Foix'ya gidilen 14. etapta Mur de Peguere tırmanışından sonra yola atılan çiviler yüzünden düzinelerce yarışçı ve bazı yarış motorlarının lastikleri patlamıştı.

Victor Lafay ikinci etabı kazanarak takımı Cofidis'e 15 yıl sonra ilk Fransa Bisiklet Turu zaferini yaşattı. Fransız sporcu bitime bir kilometre kala hızlanıp son metrelerde takipçilerini geride tutmayı başarırken, Yarışı üçüncü bitiren Tadej Pogacar bonus saniye kazanarak son şampiyon Jonas Vingegaard'a karşı avantajını artırdı.

Reuters'tan da yararlanılmıştır

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU