YSP Eş Sözcüsü Akın'dan iktidara: Tecrit uygulamasından vazgeçin

İbrahim Akın, "Tecrit politikası tüm Türkiye'de uygulanan model haline gelmiş durumda" diye konuştu

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kaonuşmasında Abdullah Öcalan ile ilgili ifadeleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Merdan Yanardağ ile Hatay'dan seçilen ancak bulunduğu cezaevinden henüz tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay'ı hatırlatan Akın, iki isme selam gönderdi.

İmralı'da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını savunan Akın "Bu tecrit politikası tüm Türkiye'de uygulanan model haline gelmiş durumda" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akın şöyle devam etti:

Eğer Kürt sorunu başta olmak üzere tecrit politikası uygulanmazsa bu ülkede Kürt sorununun çözümünde bir odak oluşturulabilirse anahtar rol alacak bir çözüm meselesi olacağını düşünüyoruz. Müzekere ve mücadele sürecinin birlikte işlediği bu dönemde eğer gerçekleştirilebilirse Türkiye'de yaşanan çoklu krizlerin çözüleceğine inanıyoruz. İktidara sesleniyoruz bu uygulamadan vazgeçin.

Akın açıklamalarında yeni anayasa tartışmalarına da değindi.

Anayasaların toplumsal sözleşmeler olduğunun altını çizen Akın, "Toplumsal sözleşmeler Türkiye’de herkesin eşit, demokratik bir şekilde katılabildiği bir süreçte ortak tartışmalar sonrasında ancak gerçekleşebilir. Ancak Türkiye’de hiçbir sözün demokratik bir şekilde söylenmediği, biraz önce bahsettiğimiz gündemlerde her söyleyenin cezaevine atıldığı bir ortamda demokratik bir anayasa yapmak mümkün değildir. Eğer bunu istiyorsanız önce şuandaki anayasadaki hukuka uyun, insanları yasada olmayan yöntemlerle cezaevlerine ve işkencelere tabii tutmayın. Bunu yapmayan iktidarın bizim önümüze getireceği anayasa tamamen şu anlama geleceğini düşünüyoruz: Bu ülkede bir dikta rejiminin inşa edilmesini sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Emekçilere ve yoksullara açlık ve sefalet politikası uygulamaya çalışıyorlar"

Ekonomide yaşanan sorunlar da Akın'ın konuşmasında yer buldu.

Akın şunları kaydetti:

Seçim döneminde bu insanlara vadedilen her şey bu ülkenin sermayesine peşkeş çekilmesine neden oldu. Memur maaşları asgari ücret emekli maaşları bu ülkedeki insanlarımızın yaşamlarını asgari düzeyde bile geçiremez hale getirmiş oldu. Kısacası uyguladıkları ekonomi politikasıyla bu ülkedeki emekçilere ve yoksullara açlık ve sefalet politikası uygulamaya çalışıyorlar.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU