Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenler, Madımak Oteli önünde anıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe "Eğer katliamın arkasında devlet olmasaydı, Madımak Oteli ‘Utanç Müzesi’ olurdu. Bugünkü siyasi iktidarın yol taşlarını döşediler" dedi

Fotoğraf: PİRHA

Sivas'ta 2 Temmuz 1993’te 33 kişinin yakılarak katledilmesinin yıldönümünde binlerce kişi katliamın gerçekleştiği Madımak Oteli'nin önünde hayatını kaybedenleri andı.

PİRHA'da yer alan habere göre; Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, Alevi kurumları adına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Adaleti bütün canlar için söylüyoruz. Sivas için adalet herkes için adalet diyoruz. Tüm mazlumlar ve haksızlığa uğrayanlar için adalet için adalet istiyoruz. Bugünkü tekçi ve inkarcı anlayış, Sivas Madımak Katliamını üzerinden 30 yıl geçti. 30 yıldır aradığımız adaleti hala bulamadık. Sokakta, meydanlarda, mahkeme salonlarında adaleti haykırdık. Katliamın gerçek sorumluları açığa çıkarılmadı, Cafer Erçakmak Sivas’ta evinde öldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katliamcıları savunanlar milletvekili, genel müdür, belediye başkanı yapıldılar. 30 yıldır inatla mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu topraklar çok katliamlar gördü. Bu katliamların her birinin birbiriyle bağlı olduğunu ve aynı zihniyet tarafından örgütlendiğini biliyoruz. Bu rantçı ve soyguncu düzenin devamı için yapıyorlar.

Bizler zalimin önünde eğilmedik, 'Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan' diyen Pir Sultan’ın mirasını sürdürüyoruz. Hepimiz birleşmek, kol kola girmek zorundayız. Bunun yapamazsak, güçbirliği içinde olmazsak bize yeni Sivaslar yaşatacaklar.

"O gün 'Yaşasın Hizbullah' dediler bugün Hizbullah Meclis’te"

Sivas Katliamı'nın Alevi katliamı olduğunu ifade eden Erçe, "Katliamında arkasında devlet vardır. Eğer katliamın arkasında devlet olmasaydı, Madımak Oteli ‘Utanç Müzesi’ olurdu. Bugünkü siyasi iktidarın yol taşlarını döşediler. O gün 'Yaşasın Hizbullah' dediler bugün Hizbullah Meclis’te. Bugün demokrasiden, laiklikten, cumhuriyetten eser kalmadı. Aleviler olarak sürekli asimilasyona uğratılıyoruz. Okullarda zorunlu din dersleriyle asimile dildik. Yetmedi, bütün dersler din dersi yaptılar. Şimdi ise ÇEDES protokolüyle bütün okullara imam görevlendiriyorlar. Bu saldırıyı kabul etmeyeceğiz. Alevi kurumları olarak bütün dost ve eğitim kurumlarını bir araya getirip mitingler yapacağız. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Mutlaka biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

PİRHA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU