Squid Game'in yeni sezonu şekilleniyor: Kadın oyuncular da eklendi

İkinci sezon oyuncu kadrosunda kadın olmadığı için eleştirilen diziye düzenleme geldi

Netflix, hit dizisinden esinlenerek reality yarışma formatındaki Squid Game: The Challenge'ı yarattı. Dizi kasımda yayımlanacak (Netflix)

Netflix'in bir numaralı dizisi Squid Game'in yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Dizinin ikinci sezonunun kadrosu, 8 yeni oyuncunun eklenmesiyle iyice şekillenmeye başladı. 

Netflix, bu ayın başında yıllık sanal hayran kongresi Tudum'da yeni projelerini tanıtmıştı. Dijital yayın platformu, Squid Game'in merakla beklenen ikinci sezonu için oyuncu kadrosunu ilk kez o zaman duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yim Si-Wan, Kang Ha-Neul, Park Sung-Hoon ve Yang Dong-Geun'un yanı sıra ilk sezondan Lee Jung-jae, Lee Byung-hun, Gong Yoo ve Wi Ha-jun'un yeni sezona katılacağını açıklanmıştı.

Ancak bu duyuruda herhangi bir kadın oyuncunun yer almaması hayranların tepkisini çekmişti. 

Güney Koreli-Japon müzik grubu Iz*One'ın üyesi Jo Yu-ri, ikinci sezonda kadroya katılan yeni oyuncular arasında öne çıkıyor. Netflix'in duyurusuna göre diziye katılan diğer isimler arasında Park Gyu-young, Kang Ae-sim, Lee David, Lee Jin-uk, Choi Seung-hyun, Roh Jae-won ve Won Ji-an yer alıyor.

new-.jpg
Squid Game'in ikinci sezonunun 2023'ün sonu ya da 2024'te yayımlanması bekleniyor (Netflix)


İkinci duyuruda kadroya katılacak kadın oyuncuların da olması, hayranların öfkesinin dinmesini sağladı. 

Dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk, yeni sezon için yazar, yönetmen ve yürütücü yapımcı olarak geri dönecek. Kim Ji-yeon da yürütücü yapımcı olacak. 

Squid Game, Eylül 2021'de yayımlanmaya başladığında sansasyon yaratmıştı. İlk sezon 2,2 milyar saatten fazla izlenerek Netflix tarihinde en çok izlenen televizyon sezonu olmuştu. 

Dizinin ilk sezonu 14 Emmy adaylığı elde etti ve bunların 6'sını kazanmayı başardı. Dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk, drama kategorisindeki yönetmenlik becerisi için ödüllendirilerek Emmy Ödülü'nün sahibi oldu.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU