Japonya'da kırmızıya dönen nehir korku yarattı

Bölge sakinleri, kırmızı akarsuyu sosyal medyada "dehşet verici" ve "zehirli" diye niteledi

Japonya'nın Okinawa prefaktörlüğünün Nago şehrindeki nehrin görüntülerinde akarsuyun renginin koyu kırmızıya döndüğü görülüyor (11. Bölge Sahil Güvenlik Karargahı/AFP)

Japonya'da bir limanda meydana gelen gıda boyası sızıntısı, bir akarsuyu kan kırmızısı rengine boyayınca bölge sakinleri esrarengiz değişim sebebiyle korkuya kapıldı.

Japonya'nın Okinawa prefaktörlüğünün Nago şehrindeki nehrin görüntülerinde akarsuyun renginin koyu kırmızıya döndüğü görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir bira fabrikasının yetkilileri daha sonra gıda boyasının yağmur oluğundan nehre sızdığını ancak herhangi bir sağlık riski oluşturmadığını doğruladı.

Orion Breweries bira fabrikası, kısa süre sonra açıklama yayımlayarak "çok büyük sıkıntı ve endişeye neden oldukları" için özür diledi.

Bölge sakinleri, kırmızı akarsuyu sosyal medyada "dehşet verici" ve "zehirli" diye niteledi.

Sızıntının bira fabrikasının soğutma sistemlerinden birinde başladığı ve muhtemelen salı günü meydana geldiği belirtildi. Japon medyasında çıkan haberlere göre, yerel saatle sabah 9.30 sularında sızıntı durduruldu.
 

#Japonya #Okinawa Nago kentindeki bir limanın suları açık kan rengine dönünce bölge sakinleri arasında endişe yarattı

 

Japonya'da bira fabrikası limanı kan kırmızısına çevirdiği için özür diledi 


Bira fabrikası yetkilileri renk değişimine propilen glikol kimyasalının yol açtığını söyledi. Fabrikalar bu kimyasalı soğutma işleminde gıda katkı maddesi olarak kullanıyor.

ABD Toksik Maddeler ve Hastalık Kayıt Ajansı, ilaç ve kozmetik sektörlerinde yaygın kullanılan bu maddenin "genel olarak güvenli kabul edildiğini" belirtti.

Bira şirketinin başkanı Hajime Murano, firmanın sızıntının nasıl meydana geldiğini araştırdığını söyledi. Yetkili, gelecekte böyle bir sızıntının tekrar yaşanmasını önlemek için gerekli adımları atacaklarını da sözlerine ekledi.

Okinawa Times gazetesinin haberine göre yerel bir sağlık yetkilisi sızıntı nedeniyle "çevre üzerinde büyük bir etki" beklenmediğini söyledi.

Japon tatil kenti Nago, balıkçı limanları ve ananas çiftlikleriyle tanınıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU