Yellowstone Irmağı'na düşen trenin sıcak asfalt ve erimiş kükürt taşıdığı ortaya çıktı

Köprünün çökmesinin ardından 7 vagon, Columbus kasabası yakınlarındaki sulara gömüldü

(AP)

Yetkililer, raydan çıkarak Montana'nın görkemli Yellowstone Irmağı'na düşen yük treninin sıcak asfalt ve erimiş kükürt taşıdığını bildirdi.

Stillwater County Afet ve Acil Durum Hizmetleri'ne göre, sıcak asfalt yüklü üç vagon ve erimiş kükürt taşıyan 4 vagon, cumartesi sabahı bir köprünün çökmesinin ardından Columbus kasabası yakınlarındaki nehre düştü.

Montana Rail Link'ten yapılan açıklamada, daha düşük sıcaklıklara maruz kaldıklarında her iki maddenin de hızla katılaştığı belirtildi.
 

Tren kazası

Birkaç tren vagonu, 24 Haziran 2023 Cumartesi günü Montana'nın Columbus kasabası yakınlarında bir köprünün çökmesinden sonra Yellowstone Irmağı'na battı (AP)


Demiryolu şirketi, sodyum hidrojen sülfat taşıyan diğer iki vagonun su dışında kaldığını ve ilk hava kalitesi testlerinin bu vagonlardan hiçbir malzemenin sızmadığını bulduğunu söyledi.

Laurel, Billings ve Lockwood şehirlerindeki su arıtma tesisleri, kazadan kaynaklanan sızıntı nedeniyle kapaklarını kapattı ve bölge sakinlerinden su tasarrufu yapmaları istendi.

 

MONTANA: Cumartesi sabahı erken saatlerde bir demiryolu köprüsü çökünce yük treninin birkaç vagonu Yellowstone Irmağı'na düştü. Tren tehlikeli maddeler taşıyordu fakat herhangi bir sızıntı olup olmadığı henüz bilinmiyor.


Stillwater County Acil Durum Hizmetleri Şefi David Stamey, bölgede çalışan ekipler için anlık bir tehlike olmadığını ve ırmağın taşması nedeniyle tehlikeli maddenin seyrelmekte olduğunu söyledi.

Yellowstone County Şerif Bürosu daha önce sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda "Yellowstone Irmağı yakınlarında birden fazla tanker vagonu hasar gördü ve petrol ürünleri sızdırıyor" diye belirtmişti.

Yellowstone County'ye yönelik anlık bir tehdit yok. Önlemler alınmaya başlandı.

 

Tren kazası

Yük treninin bir kısmı, 24 Haziran 2023 Cumartesi günü Montana'nın Columbus kasabası yakınlarındaki demiryolu köprüsünün gece çökmesinin ardından Yellowstone Irmağı'nda görülüyor (AP)

 

Köprünün çökmesine neyin sebep olduğuna dair halihazırda soruşturma yürütülüyor. Fox News'un haberine göre dedektifler köprünün yapısal bütünlüğünü ve bakım, onarım ve denetim kayıtlarını inceliyor.

Trenin raydan çıktığı yer, 1872'de ABD'de kurulan ilk milli park olan dünyaca ünlü Yellowstone Milli Parkı'na yaklaşık 177 km uzaklıkta.

Kaza, çiftlikler ve çiftlik arazileriyle çevrili Yellowstone Irmağı Vadisi'nde meydana geldi. Irmak bu noktada milli parkın dışına doğru dökülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Montana Balık, Yaban Hayatı ve Parklar Departmanı, Yellowstone ve Stillwater ırmaklarının bazı bölümlerinin kapatıldığını açıkladı.

Kurumun yaptığı açıklamada, "24 Haziran 2023 günü saat 06.00 sularında Montana'ya bağlı Stillwater County'de, Yellowstone Irmağı'nın üzerindeki demiryolu köprüsünde bir tren raydan çıktı" diye belirtildi.

Stillwater County Afet ve Acil Durum Hizmetleri ise "Köprü çöktü ve Yellowstone Irmağı'nda çok sayıda vagon var. Trenin raydan çıkma nedenini henüz tespit edemedik" dedi.

Kurum, yerel ve eyalet acil durum müdahale ekiplerinin federal kurumlarla koordinasyon halinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Yellowstone County Afet ve Acil Durum Hizmetleri ise şehirlerin ve sulama kanalı şirketlerinin dökülme nedeniyle koruyucu önlemler aldığını açıkladı.

ABD Çevre Koruma Kurumu'na göre kükürt, gübrelerin yanı sıra böcek ilacı, mantar ilacı ve kemirgen öldürücü olarak da yaygın şekilde kullanılıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU