Netflix'ten Harry ve Meghan'a rest: "Ödeme istiyorsanız fikir bulun"

Sussex Dükü ve Düşesi'ne 81 milyon sterlinlik sözleşmelerinin sadece yarısı ödendi

Geçen yıl iki seferde yayımlanan belgeselin ilk üç bölümü 8 Aralık'ta, ikinci kısmı da 15 Aralık'ta izleyiciyle buluşmuştu (Netflix)

Prens Harry ve Meghan Markle'ın işleri iyi gitmiyor. Sussex Dükü ve Düşesi'nin Spotify'la yaptığı anlaşmanın karşılıklı olarak feshedilmesinden sonra, Netflix'le de ipler gerildi. 

Prens Harry ve Meghan'a, 40 milyon sterlinlik (1 milyar 285 milyon TL) ödenmemiş ücretlerini almak istiyorlarsa Netflix için çok izlenecek daha fazla şov bulmalarının söylendiği iddia ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çiftin 6 bölümden oluşan dizisi Harry & Meghan, yayın devinin en çok izlenen belgeseli olmuştu. Ancak Sussex Dükü ve Düşesi'ne 81 milyon sterlinlik (2 milyar 600 milyon TL) sözleşmelerinin sadece yarısının ödendiğine inanılıyor.

Sektörden bir kaynak, çiftin ödemesinin geri kalanını alabilmeleri için, "gerçekten ilgi çekici içerikler üretmeleri gerektiğini" açıkladı. Kaynak, ABD'li dijital yayın devinin, çiftin dizisi Harry & Meghan'ın izlenme oranlarından memnun olduğunu da sözlerine ekledi. Ancak çiftin uygun bir proje yaratmaları gerektiği, yoksa ödenmemiş paranın teslim edilmeyeceği iddia ediliyor.

Çiftin Spotify'la yaşadıklarına benzer bir ayrılıkla karşı karşıya kalmayacağı da ifade edildi. Archewell şirketinin platformla yaptığı 18 milyon sterlinlik (578 milyon TL) anlaşma, 41 yaşındaki Meghan'ın iki buçuk yılda sadece 13 yayın yapmasının ardından karşılıklı anlaşmayla sona ermişti.

Sektör kaynağı Netflix anlaşması hakkında şunları söyledi: 

Manşetlere taşınacak bir yol ayrımı söz konusu değil. Netflix, Harry ve Meghan'la anlaşmaktan memnun oldu ve ileriye dönük harika fikirler arıyor. Ancak anlaşmanın geri kalanı onların iyi fikirler üretmesine bağlı. Anlaşma sürekli olarak gözden geçiriliyor, ki bu büyüklükte bir anlaşma için bu normal sayılabilir.

Geçen hafta The Sun, Netflix içerisinden bir kişinin "Limon tamamen sıkıldı" ifadesini kullandığını yazmıştı.

Bloomberg, 38 yaşındaki Prens Harry'nin Spotify için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve eski ABD Başkanı Donald Trump ile röportaj yapmak istediğini bildirmişti.

Spotify CEO'su Daniel Ek, BBC'ye yaptığı açıklamada şirketin "fazla ödeme ve yatırım" yaptığını söylemişti:

Gelecekteki içerik anlaşmalarına nasıl yatırım yapacağımız konusunda çok özenli olacağız. Performans göstermeyenleri de tabii ki yenilemeyeceğiz.


Independent Türkçe, The Sun, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU