Kennedy Jr. Ukrayna'yı istila eden Rusya'yı "iyi niyetli" bulduğunu söyledi

Beyaz Saray adayı daha önce de istilayı savunan açıklamalar yapmıştı

(Evan Vucci/AP)

ABD başkanlık seçimi aday adaylarından Robert F. Kennedy Jr., Rusya'nın Ukrayna'yı istila ederken "iyi niyetle" hareket ettiğine inandığını söyledi ve savaştan büyük ölçüde ABD'nin sorumlu olduğunu öne sürdü.

Kennedy, ABD'nin 2024 başkanlık önseçimlerinde Demokrat Parti'de yarışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HuffPost'a göre Kennedy bu yorumları, SiriusXM'in The Briefing with Steve Scully programında verdiği röportajda yaptı.

Scully'nin Kennedy'ye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in istilasını sorması üzerine Kennedy, müzakerelere yönelik "küçük adımlar" atmanın izlenecek uygun yol olduğunu söyledi.

Programın sunucusu bunun üzerine Rusya'nın Ukrayna'da halihazırda işgal ettiği toprakları elinde tutmasına izin verilmediği sürece Putin'in müzakere çağrılarını büyük ölçüde reddettiğine dikkat çekti.

Kennedy, "Hayır, hayır. Putin sürekli evet dedi" diye yanıtladı.

Aslında müzakere etti; iki kere anlaşmaları kabul etti. Putin, Minsk Anlaşmaları'nı ve sonra 2022'de, Ukrayna'yı tamamen el değmemiş halde bırakacak bir anlaşmayı da kabul etti.

Kennedy daha sonra ABD'yi, "[Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir] Zelenski'yi bu anlaşmayı sabote etmeye" zorlamakla suçladı.

ABD başkan aday adayı, "Anlaşma çoktan imzalanmıştı. Yani biliyorsunuz, Ruslar iyi niyetle hareket ediyordu" dedi.

Yani hayır, iyi niyetle hareket etmeyenin biz olduğumuzu düşünüyorum.

Defalarca Putin'den istilayı sona erdirmesini talep eden ABD, Rusya Devlet Başkanı'nın güçlerini Ukrayna'dan çekerek savaşı her an sonlandırabileceğini belirtmişti.

Kennedy, Rusya yanlısı görüşlerini ilk kez paylaşmıyor. Demokrat Partili isim önceki günlerde, Ukrayna'daki savaşa ABD'deki "acımasız yabancı hakimiyet zihniyetinin yol açtığını" söylemişti. Kennedy ayrıca çatışmayı "vekalet savaşı" diye nitelendirmişti.
 


Salı günü New Hampshire'daki dinleyicilere hitap eden Kennedy, "Rusya'nın bu ülkeye yönelik acımasız ve kanlı istilasından nefret ediyorum" dedi.

Ancak yönetimimizin de Rusya'ya karşı 1990'lara kadar uzanan tekrarlı ve kasıtlı provokasyonlarıyla bu koşullarda payı bulunduğunu anlamalıyız.

Joe Rogan'ın podcast'ine katılan Kennedy son günlerde, aşı karşıtı iddialarda bulunduğu ve tartışmalara yol açan yayının ardından da haberlere çıkıyor. Daha pahalı aşıları karşılayamayan ülkeler için düşük maliyetli aşılar geliştirilmesine katkı sağlayan aşı bilimci ve çocuk doktoru Dr. Peter Hotez'in bu yayını eleştirmesi üzerine Kennedy ve Rogan, doktorun podcast'te kendileriyle tartışmasını talep etmişti.

Rogan ve Kennedy'nin sağcı takipçileri, tartışma teklifini reddeden Dr. Hotez'in peşini o zamandan beri bırakmazken, doktorun ısrarla takip edildiği bile bildiriliyor.

Robert F. Kennedy Jr., genelde sağcı görüşleri sebebiyle aldığı eleştirileri, kendisine karşı yürütülen bir medya komplosuna yoruyor. Kennedy, aşı hakkında yanlış bilgi paylaşması nedeniyle Instagram'dan engellenmiş fakat adaylığını açıkladıktan sonra hesabı geri açılmıştı.

Kennedy, "Ana akım medyada bana karşı merhametli bir bakış açısı yok. Bilirsiniz, söyleyebileceğim tek şey şu: Halkı ana akım medyada hakkımda okuduklarına inanmamaya ve bilirsiniz işte, bunun yerine benim sözlerimi dinlemeye ve yapılan nitelendirmeleri mutlak doğru kabul etmemeye çağırıyorum" dedi.

Beni itibarsızlaştırmaya, marjinalleştirmeye, kötü göstermeye yönelik neredeyse çılgınca bir ihtiyaç varmış gibi görünüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU