YouGov - Economist anketi: Kennedy Jr., Biden ve Trump'ı geride bıraktı

ABD'nin 35. Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni, aşı karşıtlığıyla gündeme oturmuştu

Kennedy Jr., pandemide dezenformasyon yaptığı gerekçesiyle de eleştiri toplamıştı (Reuters)

Birleşik Krallık merkezli anket şirketi YouGov ve ülkenin önde gelen haber dergilerinden Economist'in anketinde, Robert F. Kennedy Jr.'ın topladığı sempati oranıyla Donald Trump ve Joe Biden'ı geride bıraktığı görüldü.

10-13 Haziran'da 1500 kişinin katılımıyla yapılan anketin sonuçlarına göre, Kennedy Jr. yüzde 49 sempati oranı yakaladı.

Katılımcıların yüzde 30'uysa, Ocak 1961'den suikasta uğradığı Kasım 1963'e kadar ABD'nin 35. Başkanı olarak görev yapan John F. Kennedy'nin yeğenine kendilerini yakın hissetmediklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankete katılanların yüzde 21'inin fikir beyan etmediği çalışmada, Kennedy Jr.'ın net puanı 19 oldu. 

ABD Başkanı Joe Biden'ınsa net puanı -9 olarak belirlendi. Buna göre katılımcıların yüzde 52'si kendilerini lidere yakın hissetmediğini söylerken, yüzde 45'lik kısımsa Biden'a sempati duyduğunu belirtti. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı net puansa -10 oldu. Ankete katılan kişilerin yüzde 53'ü Trump'a sempatik yaklaşmadığını söylerken, yüzde 43'lük kesimse kendilerini eski başkana yakın hissetmediğini ifade etti.

Kennedy Jr., 2024'te yapılacak başkanlık seçimleri için adaylığını nisanda açıklamıştı. Eski Twitter CEO'su Jack Dorsey ve ünlü girişimci David Sacks'in de desteğini alan politikacı, Demokratik Parti'de Biden'a karşı yarışacak.

Haziran 1986'de suikasta uğrayan ve abisi John F. Kennedy yönetiminde adalet bakanı olarak çalışan Robert F. Kennedy'nin oğlu olan 69 yaşındaki siyasetçi, pandemide özellikle aşı karşıtı açıklamalarıyla da gündeme gelmişti.

ABD'nin tanınmış medya kuruluşlarından CNN'nin geçen ay düzenlediği ankette, Demokratik seçmenlerin 5'te 1'i Kennedy Jr.'ı desteklediğini açıklamıştı. Katılımcıların yüzde 60'ı Biden'a, yüzde 8'iyse aynı partiden yarışa katılan yazar ve öğretim görevlisi Marianne Williamson'a destek vereceğini belirtmişti. 

Economist ve YouGov'un anketindeyse katılımcıların yüzde 19'u Williamson'a sempatik yaklaştıklarını söylerken, yüzde 24'ü kendilerini adaya yakın hissetmediğini ifade etti. Yüzde 57'lik kısımsa Williamson'la ilgili fikir paylaşmadı. 

Ankette 2024'te başkanlık yarışına katılacağını açıklayan isimlerden Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis'in sempati oranı puanı -5 olurken, ayı partiden eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in puanıysa -17 çıktı.

Mayısta adaylığını açıklayan DeSantis, Cumhuriyetçi Parti'de Trump'ı yerinden edebilecek güçlü adaylardan biri olarak görülüyor. 

Twitter CEO'su Elon Musk'ın da kendinini yakın hissettiğini söylediği 44 yaşındaki DeSantis, Florida'da kürtajla ve düzensiz göçmenlerin girişiyle ilgili sınırlamalar getirmesiyle de gündeme gelmişti.  


Independent Türkçe, Forbes, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU