Seri katil Dahmer'ı canlandıran Evan Peters en çok zorlandığı sahneyi itiraf etti

"Beni duygusal olarak çok etkiledi"

Mare of Easttown'da Kate Winslet'le birlikte rol alan Evan Peters, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Emmy kazanmıştı (Netflix)

Evan Peters, Ryan Murphy'nın kaleme aldığı etkileyici yapımlarda, tarikat liderinden bir katilin hayaletine ve seri katile kadar pek çok sapkın karakteri canlandırdı. Ama Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi'ndeki (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) rolü, aktörden hayal gücünün sınırlarını zorlamasını değil, acımasız gerçekliğin derinliklerine inmesini istedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peters, gerçek hayattaki seri katili canlandırmak için Jeffrey Dahmer'ın kendine özgü Wisconsin aksanını ve tüyler ürpertici derecede mesafeli tavrını kullandı. 

36 yaşındaki oyuncu, Dahmer'ın robotik hareketlerini yakalamak için kollarına ve ayakkabılarına ağırlıklar bağlayacak kadar ileri gitti.

Peters, Deadline'a zorlu rolü için nasıl hazırlandığını anlattı. Amerikalı oyuncu, dava hakkında olabildiğince çok araştırma yapmaya, davanın gerçeklerini ve zaman çizelgelerini bulmaya çalıştığını söyledi.

Amerikalı oyuncu, çekerken en zorlandığı sahne sorulduğundaysa şu yanıtı verdi:

Hepsi zordu ama sanırım özellikle sağır model adayı Tony Hughes hakkındaki 6. bölüm en zoruydu. Beni duygusal olarak çok etkiledi.

Art arda karanlık karakterleri canlandıran oyuncu, bundan bıkıp bıkmadığı sorusunaysa şu cevabı verdi:

'Pekala, karanlık karakterleri oynamaya ara vereceğim ve gerçekten aydınlığı keşfedeceğim' dedim. Sonra Dahmer'ın senaryosunu okudum ve mükemmeldi. Sadece Dahmer'ınkini değil birçok farklı bakış açısını göstermeye dikkat ediyordu. Kendimi bunu yapmak zorunda hissettim çünkü davayı bilmiyordum.

Rolün kendisini değiştirdiğini söyleyen Amerikalı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Değiştiğimi hissettim ve insanlar izlerse bundan iyi bir şeyler çıkacağını içtenlikle umdum. İşte bu yüzden rol için imza attım. Dedim ki, 'Tamam, bu son olacak'.

Deadline, Peters'a "Ryan Murphy'nin henüz genç bir aktörken kendisinde ne gördüğünü" sordu. Peters, içtenlikle şu yanıtı verdi: 

Gerçekten bilmiyorum. Sadece Ryan Murphy'yle çalışmayı çok sevdiğimi biliyorum. Onu inanılmaz derecede ilgili, sadık ve işbirlikçi bir yaratıcı, yönetmen ve yapımcı olarak görüyorum. Size keşfetme, risk alma, işinizi yapma ve sürecinizi yürütme özgürlüğü tanırken, bir yandan da yardım edip fikir vermek için yanınızda oluyor, ki bu fikirler genellikle sizin aklınıza gelebilecek her şeyden 10 kat daha iyi oluyor.

Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi, halen Netflix'te izlenebilir.


Independent Türkçe, Deadline 

DAHA FAZLA HABER OKU