Görme engelli adam, bir kadına "baktığı" için spor salonundan kovuldu

"Kadın, 'Neden bana bakıp duruyorsun? Dur. Bu kadar ürkütücü olma' diye konuştu. "Ben de 'Hayır, üzgünüm. Ben körüm' cevabını verdim

Gözleri doğuştan bozuk olan Toby Addison, görme yetisini 16 yaşında tamamen kaybetti  (Instagram/TikTok-Toby Addison)

Britanyalı TikToker Toby Addison, görme engelli olmasına rağmen "ürkütücü bir şekilde" kadına baktığı gerekçesiyle spor salonundan kovulduğunu söyledi.

Addison, iki hafta önce YouTube'da yayımlanan podcast'te başına gelenleri anlattı.

21 yaşındaki genç, salonda spor yaparken bir kadının "Manzarayı beğendin mi?" dediğini duyduğunu ve "Hangi aptal bu talihsiz kadına bakıp onu rahatsız ediyor" diye düşündüğünü belirtti. Ancak TikToker, kısa süre sonra kadının kendisiyle konuştuğunu anladı. Üniversite öğrencisi şöyle konuştu:

Biriyle konuşmadığım sürece çoğu zaman nereye baktığımı gerçekten bilmiyorum. Örneğin seninle konuştuğumu biliyorum, bu yüzden senin yönüne doğru bakmaya çalışıyorum.

Spor salonunda da dümdüz önüne baktığını belirten Addison, "Kadın yanıma geldi. İlk başta benimle konuştuğunu anlamadım çünkü yanlış bir şey yapmıyordum" dedi:

Kadın, 'Neden bana bakıp duruyorsun? Dur. Bu kadar ürkütücü olma' diye konuştu. "Ben de 'Hayır, üzgünüm. Ben görme engelliyim' cevabını verdim. Bastonum yanımdaydı, kucağımda katlı halde duruyordu ama o bunu kabul etmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TikToker, kadının spor salonu personeliyle görüştüğünü ve daha sonra kendisinin orayı terk etmesinin istediğini açıkladı.

Addison, konu hakkında TikTok'ta paylaştığı videoda şöyle konuştu:

Spor salonu herkesin kendini rahat hissettiği güvenli bir alan olmalı. Ama size garanti ederim ki spor salonundaki her erkek sapık değil.

Eğer ona doğru bakıyorsa kadının kendisine tepki göstermekte haklı olduğuna dikkat çeken Addison, özrünün ve gerekçesinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Independent Türkçe, Mirror, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU