Hepsi onaylandı: Yapım aşamasındaki 7 Rocky ve Creed projesi

Tüm zamanların en popüler serilerinden biri olan Rocky, yeni film ve dizilerle dönüyor

1976 tarihli ilk Rocky, En İyi Film de olmak üzere üç Oscar kazanmıştı (Screenrant)

Creed III, Rocky serisinin en son filmi ve Michael B. Jordan'ın canlandırdığı Adonis Creed'in heyecan verici hikayesini anlatıyor. Filmin hem eleştirel hem de ticari başarısı sayesinde Rocky serisi her türlü spinoff ve devam filmi çalışmalarıyla hiç olmadığı kadar büyük olma yolunda ilerliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sylvester Stallone'nin 1976 yapımı Rocky'si mütevazı bir başlangıç yapmış olabilir ancak neredeyse yarım yüzyıl sonra hâlâ güçlü bir şekilde devam eden devasa bir serinin doğmasını sağladı.

İlk 6 Rocky filminde Sylvester Stallone'nin canlandırdığı İtalyan Aygırı Rocky Balboa'ya odaklanan seri, boks etrafında şekilleniyor. Bu filmlerin büyük başarı kazanması, serinin 2015'te ilk büyük spinoff'unu çekmesini sağladı: Creed.

Creed de en az ilk filmler kadar popüler hale geldi ve şimdi birçok Creed spinoff'u ve devam filmi hazırlanıyor. İşte onaylanan tüm Rocky ve Creed projeleri...

Creed IV

1 (2).jpg

Stallone, perde arkasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle Creed III için geri dönmeyi reddetmişti (MGM)


Şubat 2023'te Michael B. Jordan, Creed IV'ün geliştirilmekte olduğunu ve Adonis Creed olarak geri döneceğini resmen duyurmuştu. Ancak, Rocky serisinin arkasındaki ekibin yaklaşan devam filmi hakkında ağzını sıkı tutmasıyla, film hakkında yayımlanan tüm haberler bu kadarla kaldı. Creed IV için herhangi bir çıkış tarihi açıklanmadı ve Creed II'yle III arasında 6 yıllık bir boşluk olduğu için devam filminin yayımlanması biraz zaman alabilir.  

Bianca ve Amara Creed'in film için geri dönmesi beklense de Creed IV'ün en büyük bilinmeyenlerinden biri Sylvester Stallone'nin Rocky Balboa olarak geri dönüp dönmeyeceği. 

Drago

2 (3).jpg
Ivan Drago, ilk kez 1985'te Rocky serisinin 4. filminde izleyiciyle buluşmuştu (MGM)


Drago spinoff'u MGM tarafından 2022'de resmen duyurulmuştu. Filmin hikayesinin Ivan Drago'ya odaklanan bir prequel olacağına dair söylentiler olsa da Viktor Drago'nun oyuncusu Florian Munteanu'nun katılımı nedeniyle spinoff Creed III'ün bir devamı olacak gibi görünüyor.

Creed'in Rocky'nin kötü adamı Apollo Creed'in oğluna odaklanması gibi, Drago da Rocky IV'ün kötü adamının yanı sıra oğluna da odaklanacak, yani Creed'le aynı şekilde bütün bir alt seri yaratma potansiyeline sahip.

Rocky Prequel Dizisi

3 (1).jpg

Rocky prequel'inin neye odaklanacağı bilinmemekle birlikte, genç Balboa'nın Philadelphia boks liginde yükselme mücadelesini konu alması muhtemel görünüyor (MGM)

Rocky serisi bu noktaya kadar tamamen filmlerden oluşarak gelmiş olsa da Rocky prequel dizisinin yayımlanmasıyla her şey değişecek gibi görünüyor. Sylvester Stallone, Rocky dizisini ilk olarak 2019'da duyurmuş, ancak MGM'le yaşadığı anlaşmazlıklar projenin gelişiminin durmasına neden olmuştu. Ancak dizi, Amazon'un Rocky serisini genişletme girişimi nedeniyle yeniden canlanacak gibi görünüyor. 

Creed animesi

4 (1).jpg
Japonya'da 26 Mayıs 2023'te bir Creed animesi yayımlanmıştı (Screenrant)


Amazon tarafından duyurulan en heyecan verici projelerden biri Creed'in anime dizisi. Michael B. Jordan, animenin Creed III üzerinde büyük bir etkisi olduğunu ve bir sonraki mantıklı adımın gerçek bir anime dizisi olduğunu belirtmişti. Creed animesinde Michael B. Jordan'ın yer alıp almayacağı ya da Adonis Creed'in olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak iki türlü de Creed animesi fikri son derecede heyecan verici.

Amara Creed Spinoff'u

5 (2).jpg
Bu spinoff'un karakterin biraz daha yaş almış halini takip edebileceği düşünülüyor (MGM)


Üzerinde çalışılan bir başka heyecan verici televizyon dizisi de Adonis Creed'in kızı Amara Creed'e dayanan bir spin-off. Creed III'te Amara henüz küçük bir çocuk olmasına rağmen ringe çıkmak istiyordu. Filmde Adonis'in onu bir dövüşçü olarak eğiteceği söyleniyordu.

İsimsiz Live-Action Creed Spin-Off Dizisi

6.jpg
​​Şu anda isimsiz olan proje, Felix Chavez ya da Ricky Conlan gibi serinin başka bir dövüşçüsüne odaklanabilir (MGM)


Rocky prequel'i, Amara spin-off'u ve Creed animesinin yanı sıra bir Creed projesi daha duyuruldu. Amazon, hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmemesine rağmen, bir başka live-action Creed spin-off dizisi üzerinde çalıştığını açıkladı. 

Rocky VII

7.jpg
Serinin 6. filmi olan Rocky Balboa, 2006'da yayımlanmıştı (MGM)


Şu anda geliştirme aşamasında olan son Rocky ve Creed projesi Rocky VII. Sylvester Stallone, 2020'de Rocky VII'yle ilgili ayrıntıları açıklamıştı. Stallone'nin Rocky VII senaryosu, Rocky'nin genç bir göçmen boksörle arkadaş olmasını, onu kanatları altına almasını ve eğitmesini konu alıyor. 


Independent Türkçe, Screenrant
 

DAHA FAZLA HABER OKU