YouTube, Kennedy Jr.'ın Jordan Peterson'la röportajını yayından kaldırdı

Robert F. Kennedy Jr. başkan olması durumunda tıpkı babası ve amcası gibi suikasta uğrayacağını söylüyor

Kennedy Jr. (solda) ve Peterson (sağda) aşı karşıtı açıklamalarıyla sık sık gündeme geliyor (Twitter / @JBPpod)

ABD'de Demokrat Parti'den seçim yarışına katılan Robert F. Kennedy Jr.'ın psikolog Jordan Peterson'la söyleşisi, aşı karşıtlığı gerekçesiyle YouTube'dan kaldırıldı.

YouTube'dan pazartesi günü yapılan açıklamada, The Jordan Peterson Podcast adlı programın Kennedy'nin konuk olarak katıldığı bölümünün, aşı karşıtı dezenformasyon politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle yayından kaldırıldığı belirtildi. 

Peterson ve Kennedy Jr. pazar günü Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, 95 dakikalık videonun kaldırılmasını eleştirdi.

Kennedy Jr. gönderisinde "Sosyal medya platformları başkan adaylarını sansürlemeli mi?" diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5 Haziran'da yayımlanan röportaj, Twitter'dan izlenebiliyor. Kennedy, buna ithafen Twitter CEO'su Elon Musk'a videoyu kaldırmadığı için teşekkür ederek, içeriği kendi hesabından yeniden paylaştı. 

61 yaşındaki Kanadalı psikolog da YouTube'un kararını eleştirerek, platformun "başkanlık seçim kampanyasına aktif olarak müdahale ettiğini" savundu. 

Kennedy Jr. röportajda, ABD'deki şebeke suyunda atrazin adlı bir kimyasalın bulunduğunu ve buna maruz kalan gençlerin trans bireylere dönüştüğünü öne sürmüştü.
 


Söz konusu komplo teorisi, ABD'de radikal sağcı Alex Jones tarafından kurbağalar için de ortaya atılmıştı.  

Kennedy Jr., 2024'te yapılacak başkanlık seçimleri için adaylığını nisanda açıklamıştı. Eski Twitter CEO'su Jack Dorsey ve ünlü girişimci David Sacks'in de desteğini alan politikacı, Demokrat Parti'de ABD Başkanı Joe Biden'a karşı yarışacak.
 


Ocak 1961'den suikasta uğradığı Kasım 1963'e kadar ABD'nin 35. Başkanı olarak görev yapan John F. Kennedy'nin yeğeni olan 69 yaşındaki siyasetçi, pandemide özellikle aşı karşıtı açıklamalarıyla da gündeme gelmişti.

Kennedy Jr., geçen hafta da Joe Rogan'ın YouTube kanalındaki röportajında aşı karşıtı komplo teorileri ortaya atmıştı.

Ayrıca Haziran 1986'da suikasta uğrayan ve abisi John F. Kennedy yönetiminde Adalet Bakanı olarak görev yapan Robert F. Kennedy'nin oğlu, söyleşide başkan seçilmesi halinde CIA'in kendisine de suikast düzenleyeceğini iddia etmişti.


Independent Türkçe, New York Post, The Hill

DAHA FAZLA HABER OKU