Tuttukları dev balıktaki köpekbalığı dişi izleri 3,5 milyon dolar kaybettirdi

"Karar yenilir yutulur gibi değil"

Organizatörler geçmişte de benzer kararlar verildiğini bildirdi (Youtube/The Big Rock Blue Marlin Tournament)

ABD'nin Kuzey Karolina eyaletindeki balıkçılık turnuvasını kazanan ekip, yakaladıkları balık sebebiyle diskalifiye edildi. Sensation mürettebatı, yaklaşık 3,5 milyon dolarlık ödülü kaybetti.

Bir hafta süren Big Rock Mavi Merlin Balığı Turnuvası'nda Sensation ekibi, cumartesi kıyıya yaklaşık 280 kilogram ağırlığındaki balıkla çıktı. Ekibin, 2,77 milyon dolarlık birincilik ödülü ve ağırlığı 225 kilogramı geçen ilk avı yakaladıkları için 740 bin dolar kazandığı düşünülüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak yakalanan merlin balığının alt kısmındaki ve kuyruğundaki ısırık izleri tartışmalara yol açtı. Turnuvanın canlı yayınını sunan Tommy Bennett, "Tamam çocuklar, biraz kurallar hakkında konuşalım. Görünüşe göre bir köpekbalığı, bu balığı ısırmış" dedi.

Turnuva yetkilileri uzun tartışmalar sonucunda pazar sabahı yaptıkları açıklamayla Sensation ekibinin balığının diskalifiye edildiğini duyurdu. Biyologlara ve Uluslararası Av Balıkları Birliği'ne danışıldıtkan sonra Sensation'ın yakaladığı balığın karaya ya da tekneye çıkarılmadan önce yaralanması sebebiyle diskalifiye edildiği duyuruldu.

Sensation'ın kaptanı Greg McCoy, Washington Post'a dev balığı yakalamak için saatlerce mücadele ettiklerini söyledi:

Son saat, son gündü ve biz hayvanla 6 saat savaştık. Karar yenilir yutulur gibi değil.

Sensation'ın diskalifiyesinin ardından turnuvanın kazananı Sushi adlı tekne oldu. Sushi mürettebatı, 219 kilogramlık merlin balığı yakalayarak birincilik ödülünün sahibi oldu.

 

Independent Türkçe, CNN International, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU