Usta yönetmen Coppola'dan Baba 4 açıklaması

Üçlemenin yönetmeni, Instagram'da bir hayranının yönelttiği soruya net bir cevap verdi

Al Pacino, Hollywood Reporter'a verdiği bir röportajda, serideki favorisinin ilk Baba filmi olduğunu söylemişti (Paramount Pictures)

Sinema tarihinin en unutulmaz film serilerinin başında gelen Baba (The Godfather) üçlemesinde Marlon Brando, Al Pacino, Robert de Niro, Diane Keaton, James Caan gibi yıldızlar rol almış, serinin yönetmen koltuğundaysa Francis Ford Coppola oturmuştu.

Coppola'nın 1972'de gösterime giren başyapıtı, büyük prodüksiyon zorluklarını aşarak Hollywood'un ilk gişe rekortmenlerinden biri haline gelmişti. 250 milyon dolardan fazla hasılat elde eden film 11 dalda da Oscar adaylığı kazanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Coppola, sadece iki yıl sonra bu büyük başarıyı sinema tarihinin en iyi filmlerinden bir diğeri olarak kabul edilen Baba 2'yle (The Godfather Part II) taçlandırmıştı. 

Corleone destanının 1990 yapımı son halkası Baba 3 (The Godfather Part III) ilk iki filmin aksine klasik olarak kabul edilmedi. Ancak Coppola üçüncü Godfather'ın hatalarını düzeltmek için yeni kurgusu ve yeniden düzenlenmiş görüntüsüyle restore edilmiş Baba Son Söz: Michael Carleone'nin Ölümü'nü (The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone) yayımlamıştı. 

Baba Son Söz, Corleone Ailesi'nin hikayesine son noktayı koymuş gibi görünse de, Coppola'ya serinin 4. filmle devam etme ihtimali sorulmaya devam ediyor. 

Efsane yönetmen, Instagram'da bir hayranının Baba 4'ün (The Godfather Part 4) gerçekleşme ihtimali olup olmadığıyla ilgili yönelttiği soruya açık sözlü bir yanıt verdi.

Coppola, soruyu şöyle cevapladı:

"Benim zihnimde Baba (Bölüm I ve II) olarak bilinen sadece bir film ve bir son var, o da Baba Son Söz: Michael Carleone'nin Ölümü,"

84 yaşındaki Coppola, Michael Corleone'nin ölümünden sonra Baba efsanesini devam ettirmeyi düşünmüş ve Baba'nın yazarı Mario Puzo'yla dördüncü bir film üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ancak bu film hiçbir zaman çekilmedi.

ABD'li yönetmene çektiği filmler arasında favorisinin hangisi olduğu da soruldu. Kıyamet (Apocalypse Now) ve Konuşma (The Conversation) gibi klasiklere de imza atan yönetmenin seçimiyse 1983 yapımı Siyam Balığı (Rumble Fish) oldu. Filmde Matt Dillon, Mickey Rourke ve Diane Lane rol almıştı.


Independent Türkçe, Screenrant, The News

DAHA FAZLA HABER OKU