Trump Jr.'ın Meksikalılar ve siyahları hedef aldığı şoke edici e-postalar ortaya çıktı

E-postalar, Trump'ın bir arkadaşıyla bu arkadaşının eski işvereni arasında uzun süredir devam eden hukuki ihtilafın bir parçası

(AP)

Bir New York yargıcı, Donald Trump Jr. ile bir arkadaşı arasında geçen ve her ikisinin de saldırgan ve bağnaz bir dil kullandığı bir kısım e-postanın kamuya açıklanıp açıklanmayacağına yakında karar verecek.

The Wall Street Journal'a göre söz konusu e-postalar, New York'taki bir yatırım fonunun Trump'ın arkadaşı olan Gentry Beach adlı eski çalışanıyla on milyonlarca dolarlık tazminat konusunda uzun süredir sürdürdüğü hukuki ihtilafta galip gelmek için yaptığı yasal savunmanın bir parçası.

Tartışmalı mesajlar, Beach'in kurumsal e-posta hesabından 2005 ve 2008 arasındaki üç yıllık bir dönemde gönderilmiş olsa da Touradji Capital Management adlı yatırım fonu bu mesajları ancak kısa bir süre önce, 15 yıllık davadaki yeniden yargılama süreci sırasında gündeme getirdi.

Şu anda taraflar, e-postaların sansürsüz versiyonlarının davanın kamu kayıtlarına dahil edilip edilmemesine yönelik mahkeme izni konusunda zıtlaşıyor. Kendi adına Beach, mahkemeden Trump'ın isminin sansürlenmesine izin vermesini talep ediyor.

Davaya bakan yargıç, e-postaların kamuoyuna açıklanmasına izin verilip verilmeyeceği konusundaki argümanları perşembe dinledi ve kararını bugünlerde verebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Wall Street Journal birbirlerini onlarca yıldır tanıyan Beach ve Trump'ın, her ikisinin de, söz konusu e-postalarda ırkçı söylemler kullandığını bildiriyor.

Habere göre Beach, "Yahudileri avlamak ve Meksikalıları vurmakla ilgili imalar" içeren mesajlar yazmış ve bir e-postada "akşam yemeğinde Yahudi yemekten" bahsetmiş.

Mahkeme tutanaklarında açık edilen farklı bir mesajlaşmada Beach'in Manhattan'ın bir bölgesine taşınmasıyla ilgili bir gönderiye, Trump Jr'ın bölgeyi "Harlem" olarak tanımlayarak ve "arka planda The Jeffersons'ın jenerik müziğinin çaldığını duyabildiğini" söyleyerek yanıt verdiği bildirildi.

Trump Jr. grup e-postası dizisindeki bir başka alıcıyı da "Meksikalıları ABD'ye gelmeye teşvik ettiği ve onlara İngilizce öğrenmemeleri için bir bahane daha verdiği" gerekçesiyle azarlamış.

Trump Jr. "Torunlarımla İspanyolca konuşmak zorunda kaldığımda en azından size teşekkür etmem gerekeceğini biliyorum" diye eklemiş.

The Independent yorum için Trump ve Beach'le temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU