İki yıl ömür biçilen yıldızdan mesaj: "Korkuyorum"

Shannen Doherty, 90'ların ünlü televizyon dizisi Beverly Hills 90210'da Brenda Walsh karakterini canlandırmıştı

Oyunculuğa çocuk yaşta başlayan Doherty, 1980'lerde rol aldığı dizilerle şöhreti yakalamış ve dizilerin aranan isimlerinden biri haline gelmişti (Instagram)

1990'ların televizyon yıldızı Shannen Doherty'nin kanserle savaşı devam ediyor. 

Kısa bir süre önce beyin kanseriyle mücadele ettiğini açıklayan 52 yaşındaki oyuncu tümörün alınması için ameliyata girmeden önce dokturuyla konuşurken çekilmiş görüntülerini içeren bir video paylaştı.

Türkiye'de Evimiz Hollywood'da adıyla gösterilen 90'ların ünlü televizyon dizisi Beverly Hills 90210'da Brenda Walsh karakterini canlandıran oyuncu, Instagram'daki 2 milyon takipçisiyle paylaştığı görüntülere şu notu düştü:

16 Ocak 2023. Ameliyat. Kafamda bir tümör vardı, almak ve ayrıca biyopsi yapmak istediler. Cesur olmaya çalışıyorum ama çok korkuyorum.

52 yaşındaki oyuncu, "Korku beni eziyordu. Olası tüm kötü sonuçlardan korktum, annemden ayrılmaktan ve bunun onu nasıl etkileyeceğinden endişelendim. Ameliyattan çıktığımda artık ben olmayacağımdan endişelendim" ifadelerini kullandı. 

Doherty, geçen hafta yaptığı açıklamada 4. evre meme kanserinin beynine yayıldığını duyurmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk olarak 2015'te kansere yakalanan oyuncunun hastalığı 2020'nin sonlarında nüksetmişti. 

Klostrofobisinin tedavisini zorlaştırdığını söyleyen Doherty, kanserli hücreleri öldürmek için aldığı ışın tedavisinden görüntülerini Instagram'da paylaşmıştı.

İlk kez 2015'te meme kanserine yakalandığını açıklayan oyuncu, hastalığın ikinci ya da üçüncü evreye ulaştığı ve lenf düğümlerine yayıldığı belirtilmişti. 

Doherty'nin memesi ameliyatla alınmış ancak bu da çözüm getirmemişti. Kemoterapi ve ışın tedavileri alan oyuncu, daha sonra mutlu haberi vererek kanserinin gerilediği açıklanmıştı. 

Ocakta yaptırdığı kontroldeyse, kanserin beynine yayıldığını öğrenen aktris, 2020'de verdiği bir röportajda "Bunu sindirebildiğimi sanmıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Doherty gibi beyne yayılmış meme kanseri olan kişiler için prognoz son 20 yılda iyiye gitmiş olsa da beyin metastazı olan meme kanseri hastaları için genel hayatta kalma süresi halen iki yıldan civarında.


Independent Türkçe, Daily Mail, PageSix

DAHA FAZLA HABER OKU