Meslektaş ve öğrencilerinin 170 kez etek altı videosunu çektiği saptanan öğretmene hapis cezası

Öğretmen, 2015 ile 2018 arasında okulda disiplin amiri olarak görev yapmıştı

Temsili: Aktivistler, kadınlara yönelik şiddet ve baskıya karşı gösteri düzenliyor (AFP)

Singapur'da bir mahkeme, en az 47 kişinin etek altı görüntüsünü içeren 170 videoyu çekmekten suçlu bulunan bir ortaokul öğretmenine 10 aydan fazla hapis cezası verdi.

50 yaşındaki hükümlünün ve okulun ismi, hayatta kalanları korumayı amaçlayan bir yayın yasağı nedeniyle açıklanamıyor.

Strait Times ve Today Online'ın aktardığu üzere 2015'te okulda disiplin amirliğine yükselen erkek öğretmen geçen yıl eylülde üç kadının onurunu rencide etme suçunu kabul ederken, duruşmada 5 suçlama daha değerlendirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yasaya göre bir kişi, bir kadının onurunu rencide ettiği gerekçesiyle bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Ancak Bölge Yargıcı Brenda Tan, 2008'den beri okulda çalışan kişinin majör depresyondan mustarip olduğunu ve zorunlu tedavi görmeye uygun bulunduğunu belirtti.

Öğretmenin suçu işlememe seçimini yapma becerisini koruduğunu da gözlemleyen, Akıl Sağlığı Enstitüsü'nden Dr. Stephen Phang'ın raporlarına dayanarak yargıç bu kararı verdi.

Strait Times'ın haberine göre bu bulguya dayanarak yargıç, öğretmenin akıl sağlığı sorunlarının neredeyse hiç etkisi olmadığını belirterek hapis cezası verdi.

Öğretmenin avukatı Laurence Goh, hükümlünün cezaya itiraz etmeyi düşündüğünü ve temyize kadar 11 bin 200 dolar kefaletle serbest bırakıldığını söyledi.

2008'den bu yana okulda görev yapan öğretmen, etek altı videoları çektiğini kadın öğretmenlerden birinin polise bildirmesiyle 10 yılın ardından açığa alınmıştı.

Erkek öğretmen 2015 ile 2018 arasında, içlerinde 38 meslektaşının da bulunduğu çok sayıda kadını hedef almakla suçlanıyor. Today Online'ın haberine göre öğretmen, 7 öğrencinin 12 videosunu da kaydetti.

Hükümlü, genellikle mağdurları veri girişi amacıyla çalıştığı yere çağırıp telefonu elbiselerinin altına tutarak kaydediyordu.

Öğretmenin bilgisayarının sabit diskinde polis, aralarında akrabalarınınkinin de yer aldığı ve mağdurun isminin baş harfleriyle ya da ismini bilmiyorsa "Asansörcü Kız" gibi tanımlamalarla kaydedildiği en az 170 video buldu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU