Karayipler'de kelepir ada: Daire fiyatına satılık

2 hektarlık tropik mutluluk, hazır personel ve havuz eklemek için alan, hepsi "indirimli fiyata" mevcut

Tropik cennetten bir kesit satışa sunuldu ve düşündüğünüzden daha ucuz olabilir (Private Islands Inc.)

Hayatınızda biraz daha fazla alana mı ihtiyacınız var ya da komşularınızdan mı bıktınız? Belki de beton şehir hayatını biraz Karayip rengiyle değiştirmek istiyorsunuz? Artık kendi özel tropik adanızı satın alma şansınız var, hem de Londra'da bir daire fiyatından daha ucuza.

Nikaragua'nın Bluefields şehrinden yaklaşık 19 kilometre uzaklıktaki İguana Adası 475 bin dolardan (yaklaşık 11,2 milyon TL) satışa çıkarıldı. Rightmove'a göre, geçen yıl Londra'da bir dairenin ortalama satış fiyatı 569 bin 300 sterlindi (yaklaşık 17 milyon TL).

Insider'ın haberine göre iki hektarlık adada üç yatak odası, iki banyosu ve etrafını saran bir verandası olan bir ev var.

İlana göre, kendi helikopter pistinizi ve yüzme havuzunuzu eklemek için hâlâ bolca yer mevcut.
 


Yaklaşık 8,5 metrelik bir gözlem kulesi, ziyaretçilerin okyanus boyunca uzaktaki yağmur ormanlarına bakmalarını sağlıyor.

Aralarında tesis müdürü ve bekçilerin de bulunduğu uzun süredir çalışan personel, mülkün yeni sahibi için kalmaya istekli. Adanın diğer tarafında ayrı bir personel konaklama yeri var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Televizyon, internet ve cep telefonu hizmetlerinin hepsi mevcut, bu da dünyanın geri kalanından (gerçekten istemediğiniz sürece) çok kopuk hissetmeyeceğiniz anlamına geliyor ve Bluefields, Nikaragua'nın doğu kıyısındaki en kalabalık yer. Yani malzemelere erişim bazı daha ücra noktalara göre daha kolay.

İlanı yayımlayan Private Islands Inc., "ailedeki bir ölüm nedeniyle, mevcut sahibinin İguana Adası'nı indirimli bir fiyattan satışa çıkardığını ve tüm makul tekliflerin dikkate alınacağını" belirtti.

Adayı "azami mahremiyet için hindistancevizi palmiyeleri ve muz ağaçlarıyla gizlenmiş bir inziva yeri" olarak tanımlıyorlar; burada "kıyı şeridine vuran Karayip Denizi günlük fon müziğini sağlıyor" ve "nereye bakarsanız bakın manzarada berrak mavi-yeşil su var".

Mülk, daha önce Island Hunters adlı televizyon programının bir bölümünde yer almıştı.

İlana göre İguana Adası aynı zamanda kasırga kuşağının güvenli bir şekilde altında yer aldığından, yıl boyu sıcaklıklar tatmin edici seviyelerde ve ısıran böcek sayısı gözle görülür oranda az.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU