Eski Katar Başbakanı'nın bir medyuma 90 milyon dolar kaptırdığı ortaya çıktı

Mücevherlerden biri müzayedeye çıkarılınca gerçek anlaşıldı

Es-Sani, 2007-2013'te Katar Başbakanı olarak görev yapmıştı (AFP)

Aralıkta New York'taki Christie's müzayede evinde satışa çıkarılan yaklaşık 35 milyon dolar değerindeki 13,15 karatlık pembe elmasın eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir es-Sani'ye ait olduğu ortaya çıktı.

Vice'ta yer alan haberde es-Sani'nin toplam 90 milyon değerinde mücevher çaldırdığı, olayın gizli kalması için de bazı kişilere ödeme yaptığı belirtildi.

Şeyh Hamad bin Casim es-Sani'nin mücevherlerinin çalınmasının arkasındaysa Katarlı politikacının kişisel asistanının bulunduğu anlaşıldı.

ABD'de konuyla ilgili açılan davada Magdalena olarak adlandırılan asistan, 2019'da psikoloji ve aşkla ilgili "medyumluk" hizmeti veren Purple Garden isimli siteye üye oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sitede kısa süre içinde Giovanni isimli bir "uzman danışmanla" tanışan Magdalena, bu kişiden 4 yıl boyunca "kötü enerjiyi kovma" gibi konularda danışmanlık aldı, birlikte okumalar yaptı ve tarot falları baktırdı.

Savcılığın sadece saf bir kurban olduğunu değerlendirdiği Magdalena, Nisan 2022'den sonra üç ay içinde yüzyüze hiç görüşmediği Giovanni'ye patronuna ait 17 parça mücevheri "kötü ruhlardan temizlenmesi için" gönderdi.

Yıllar boyunca Magdalena'dan 150 bin dolar para alan Giovanni, 50 bin dolar da mücevherlerin "temizlenmesi" için almayı başardı.

Önce mücevherleri geri göndermeyi reddeden Giovanni, daha sonra ağustosta Cannes'da Magdalena'yla buluşma sözü verdi ancak buluşmaya gelmedi. 

Giovanni, dolandırıldığını anlayan Magdalena'ya son mesajında, "Lütfen dur. Neden bahsettiğini anlamıyorum. Bir medyuma değil psikoloğa ihtiyacın var. Lütfen beni rahatsız etmeyi bırak" ifadelerini kullandı.

16 karatlık orjinalin tanınmaması için 13,15 karata düşürülen pembe elmas Christie's de müzayedeye çıkarılınca, elmas tüccarlarından biri tarafından tanındı. 

FBI gerçek ismi John Lee olan Giovanni'yi 22 Kasım'da yakalarken, geri kalan nakit para ve mücevherlerin de önemli bir bölümünü ele geçirdi.


Independent Türkçe, Vice News

DAHA FAZLA HABER OKU