Avrupa'nın devleri, Harry Kane'nin peşinde

Tottenham, Kane'i takımda tutmayı çok istese de forvetin sözleşmesinin bitmesine sadece bir yıl kaldı

(AP)

Real Madrid bu yaz Harry Kane için bir hamle yapmayı düşünürken Carlo Ancelotti ve kulübün futbol yönetimi İngiliz forvetin, Karim Benzema'nın ardından seviyeyi düşürmeyecek birkaç oyuncudan biri olduğundan bahsediyor.

Kulüp pazar sabahı, Suudi Arabistan'a gitmesi beklenen Fransız forvetin ayrılığını açıklasa da futbolcunun asıl kararının gecikmesi bu yaz için transfer planlarının değişmesine neden oldu. Borussia Dortmund'dan Jude Bellingham'ı 130 milyon sterline (yaklaşık 3 milyar 412 milyon TL) kadrosuna katmayı planlayan Real Madrid, büyük oynayarak Erling Haaland'a veya daha yüksek ihtimalle Kylian Mbappe'ye yönelmeden önce Benzema'yı bir yıl daha takımda tutmayı umuyordu.

Artık bu transfer döneminde bir forvet almakta ısrar eden kulüp, son birkaç gün içinde Benzema'nın kararı netleşirken bazı görüşmeler yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kulüp 2019'dan bu yana ilk kez savurgan bir yaz geçirecek paraya sahip. O zamandan beri net harcaması çok az olan  Real Madrid'in mali sorunları hafifliyor. Real Madrid artık Benzema, Eden Hazard ve Paris Saint Germain yolcusu Marco Asensio'nun maaşlarını ödemeyecek ve Bernabeu'nun pahalı yenileme süreci de tamamlanmak üzere. Geriye muhtemelen 200 milyon sterlinin (yaklaşık 5 milyar 241 milyon TL) üzerinde bütçe kalırken, bunun Tottenham Hotspur'ü oyuncuyu satmaya ya da futbolcuyu takıma katılmaya ikna etmeye yetip yetmeyeceğini zaman gösterecek.

Kane'in ne kadar ücret istediğinin Real Madrid'e bildirildiği The Independent'a söylense de futbolcunun Premier Lig'in gol rekorunu kırmak için İngiltere'de kalmak istediğine dair de bir inanç var.

29 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinin bitmesine sadece bir yıl kaldığından Tottenham Hotspur'ün eli zayıflasa da bu, Daniel Levy'nin katı tutumunu değiştirmiş değil. Tottenham Hotspur'ün başkanı, Kane'in başka bir Premier Lig kulübüne satılmasına kesinlikle izin vermeyecek ve hâlâ bir anlaşmaya varılabileceği umuduyla onu gelecek sezon da takımda tutmayı tercih ediyor. Pek çok şey de takımın menajerine bağlı olacak.

Öte yandan futbolcunun Real Madrid'e satılmasıysa en azından daha makul bir seçenek olur. Bernabeu yönetimi, Levy'le pazarlık yapmanın ne kadar zor olacağını kesinlikle bilse de bu seçeneği kullanmayı umuyor. Tottenham Hotspur Başkanı'nın 200 milyon sterlin gibi bir miktar istemesi bekleniyor ki bunun Madrid'in bütçesini aşacağı neredeyse kesin görünüyor.

Devletlere ait kulüplerle rekabet edebilmek için politikasında değişikliğe giden kulüp artık 29 yaş üstü oyuncuların peşinden koşmuyor fakat bu, gereken forvet profili nedeniyle istisnai bir durum olarak görülüyor. Ayrıca kulüp Mbappe'yi transfer ücreti ödemeden getirmeyi umduğu ve Kane hem Fransız forvetle hem de Vinicius Jr.'la birlikte oynayabileceği için bu durumun Mbappe'ye yönelik yeni bir arayışı etkilemeyeceği umuluyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU