Scorsese ve DiCaprio'nun üç buçuk saatlik yeni filmi "başyapıt" ilan edildi

9 dakika boyunca ayakta alkışlanınca duygulanan Scorsese, "inanılmaz" ve "dokunaklı" bir deneyim yaşadığını söyledi

206 dakikalık filmin senaryosu Forrest Gump ve Dune: Çöl Gezegeni'ninden de tanınan Eric Roth imzasını taşıyor (Apple TV+)

Uzun süredir birlikte çalışan Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Martin Scorsese sinemada sihir yaratmaya devam ediyor.

Başrolleri DiCaprio ve De Niro'nun paylaştığı gerçek suç draması Killers of The Flower Moon, Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yaptı ve gösterim sonrasında dakikalarca ayakta alkışlandı.

Grande Theatre Lumiere'deki seyirciler, filmi 9 dakika boyunca ayakta alkışladı ve Scorsese'nin seyirciye teşekkür etmesinin ardından alkış yağmuru devam etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Osage'e teşekkür ederim" diyen Scorese, "Herkes filmle birleşti, eski dostlarım Bob, Leo, hepimiz birlikte" diye ekledi ve filmi çekmeyi "çok canlı" bir deneyim olarak tanımladı.

Gözle görülür şekilde duygulanan Scorsese, izleyicilere teşekkür ederken "inanılmaz" ve "dokunaklı" bir deneyim yaşadığını söyledi.

Scorsese'yle birlikte galaya katılan DiCaprio, De Niro ve Lily Gladstone için tezahürat ve alkışlar daha da arttı. Filmde bu ünlü isimlerin yanında Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins ve Jillian Dion da rol alıyor.

DiCaprio'dan Scorsese'ye övgü

Film için düzenlenen basın toplantısında konuşan DiCaprio, Scorsese'yi “zamanımızın eşsiz yönetmeni” diye tanımladı.

David Grann'ın çok satan kitabından uyarlanan film, "1920'lerin Oklahoma'sında geçen ve petrol zengini Kızılderili birliği olan Osage’in üyelerinin seri cinayetlerini" anlatan gerçek bir suç hikayesi.

"Olağanüstü destan"

Üç buçuk saatlik film, 80 yaşındaki Scorsese'nin Western türüne ilk adımını atması anlamına geliyor. Film prömiyerini Cannes'da yarışma dışı yaptı ve şimdiye kadar olumlu eleştiriler aldı.

Çok sayıda eleştirmen, iddialı yapıma şimdiden 5 yıldız verdi hatta bir tanesi filmi türünün en iyisi olarak nitelendirdi. IndieWire, DiCaprio'nun "şimdiye kadarki en iyi performansını" sergilediğini yazarken Guardian, "Amerika'nın kanlı doğuşunu anlatan olağanüstü destan" olarak adlandırdığı filme 5 yıldız verdi.

Film ABD'de 6 Ekim'de sınırlı sayıda sinema salonunda gösterime girecek. 20 Ekim'deyse geniş gösterimi başlayacak.


Independent Türkçe, CNN, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU