Birleşik Krallık'ta bir erkeğe "kadınlarla toplum içinde seks hakkında konuşmama" cezası

Jacob Allerson'a, daha önce kendisiyle buluşmayı reddeden kadınlarla bütün temasını "derhal kesmesi" de söylendi

34 yaşındaki Jacob Allerson, "hayır" cevabını kabul etmeyerek dükkanlarda ve kafelerde genç kadınları korkutup taciz ediyordu (Cheshire Polisi)

34 yaşındaki bir erkeğin İngiltere ve Galler'deki herhangi bir kadına toplum içinde cinsel içerikli yorumlarda bulunması yasaklandı.

Jacob Allerson, Chester'da genç kadınlara defalarca cinsel içerikli uygunsuz yorumlar yaparken, hatta onları sokaklarda takip edecek kadar ileri giderken yakalandı.

Allerson, "hayır" cevabını kabul etmeyerek dükkanlarda ve kafelerde genç kadınları korkutup taciz ediyordu. Birkaç kişinin kendisini polise ihbar etmesinin ardından Allerson'a, 11 Mayıs'ta Chester Sulh Mahkemesi'nde 5 yıllık Cezai Davranış Emri verildi.

Cheshire Polisi, "diğer tüm önlemler tükendiğinde" anti sosyal davranışları durdurmak için önleyici bir tedbirin kullanıldığını belirtiyor. Allerson koşullara uymayı reddeder ve bölgedeki kadınları taciz etmeye devam ederse, parmaklıklar arkasına girip hapis yatabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar, Allerson'ın herhangi bir şekilde "İngiltere veya Galler'de halka açık yerlerdeki hiçbir kadına istenmeden, alenen cinsel yorum, öneri veya talepte bulunmak da dahil, bir kadını taciz, endişe veya sıkıntıya neden olacak şekilde" takip etmesini veya davranmasını yasaklayan bir emir içeriyor.

Bu karar kapsamında Allerson, Chester'daki çeşitli işletmelerden men edilirken bunlar arasında Caffè Nero'nun üç kahve dükkanı, bir Fatface mağazası ve yerel spor salonu zinciri Brio Leisure'ın Cheshire West ve Chester Borough'daki tüm şubeleri de yer alıyor.

Benzer şekilde, daha önce men edildiği bütün mekanlara girmesi de yasaklanan Allerson'ın, İngiltere ve Galler'deki herhangi bir personel gitmesini talep ederse buna uyması gerekecek.

Allerson'a, daha önce kendisiyle buluşmayı kabul etmeyen kadınlarla bütün temasını "derhal kesmesi" de söylendi.

Müfettiş James Wilson'ın yaptığı açıklamada, "Polis, halktan ve işletmelerden genç kadın personellerin takip edildiğine dair şikayetler aldı" ifadelerine yer verildi.

Allerson onlara çıkma teklif ettiğinde 'hayır' cevabını kabul etmedi ve Chester'daki genç kadınlara yönelik cinsel içerikli uygunsuz yorumlarda bulundu.

Allerson problem yaratmayı sürdürdü ve taciz korkusu olmadan hayatlarına devam edebilmesi gereken kadınların gözünü korkuttu.

Cheshire Polisi'nin önceliğinin "kadınları korumak" olmaya devam ettiğini sözlerine ekleyen Müfettiş Wilson, teşkilatın Chester'ı herkes için "güvenli ve keyifli bir yer" haline getirmeye kararlı olduğunu belirtti.

Umarım bu karar kadınların daha güvende hissetmesini sağlar ve Allerson'ın bu emri ihlal ettiğini gören olursa lütfen 101 numaralı telefondan ya da internet sitesi üzerinden polisle irtibata geçsin.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU