Harry ve Meghan'ın Montecito'daki evinin önünde "takipçi bir sapık" tutuklandı

29 yaşındaki Kevin Garcia Valdovinos'un sabahın erken saatlerinde çiftin Kaliforniya’ya bağlı Santa Barbara’daki malikanesinin dışında "gizlenirken" görüldüğü iddia edildi

Babası Kral III Charles'ın taç giyme törenine katılan Prens Harry, hiçbir aile üyesiyle konuşmadan Kaliforniya'ya dönmüştü (Reuters)

Prens Harry ve Meghan Markle'ı takip ettiğinden şüphelenilen bir adam, salı sabahı erken saatlerde çiftin Kaliforniya'ya bağlı Santa Barbara County'deki evinin önünde tutuklandı.

TMZ'ye göre 29 yaşındaki Kevin Garcia Valdovinos'un saat gece 02.00 sularında Montecito'daki malikânenin dışında "gizlenirken" görüldüğü iddia edildi ve Valdovinos, polis olay yerine gittikten sonra kabahatler kapsamındaki takip suçlamasıyla tutuklandı.

Olay sırasında Sussex Dükü ve Düşesi'nin ya da çocukları 4 yaşındaki Prens Archie ve bir yaşındaki Prenses Lilibet'in evde olup olmadığı bilinmiyor.

Ancak çift, salı akşamı Ms Foundation galasına katılmak üzere New York'taydı ve burada Markle, kadınlar adına yaptığı savunuculuk çalışmaları nedeniyle 2023 Vizyon Sahibi Kadınlar Ödülü'nü aldı ve "ilham verdiği" için kendisine ödülü takdim eden Gloria Steinem'e teşekkür etti.

TMZ, Valdovinos'un 2 bin 500 dolar kefaletle serbest bırakıldığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Takipçi olduğu iddia edilen kişiye dair haberlerin ortaya çıkmasından birkaç saat sonra, bir sözcü çiftin New York'ta paparazzileri içeren "felakete yakın" bir araba kovalamacasına karıştığını söyledi. Meghan'ın annesi de arabadaydı.

Harry ve Meghan, Haziran 2020'nin ortalarından bu yana özel bir yol üzerindeki Riven Rock Şatosu'nda yaşıyor. Çift, 5,4 dönümlük arazi üzerinde yer alan 18 bin metrekarelik evi 14,7 milyon dolara satın almıştı.

Çiftin ünlü komşuları arasında sohbet programı sunucuları Oprah Winfrey ve Ellen DeGeneres de yer alıyor.

Çift daha önce Aralık 2020'de de davetsiz misafir mağduru olmuştu. TMZ tarafından ismi Nikolas Brooks olarak açıklanan 37 yaşındaki adam Noel arifesinde mülklerine izinsiz girerken yakalanmış ve uyarı almıştı.

Brooks daha sonra Noel'in ertesi günü mülke geri dönmüş ve izinsiz giriş nedeniyle tutuklanmıştı.

Bu son olay, Prens Harry'nin avukatının salı günü Londra'daki bir mahkemede, Harry'nin Birleşik Krallık'ı (BK) ziyaret ettiğinde polis koruması için ödeme yapma hakkını reddeden bir hükümet kararına itiraz etmesine izin verilmesi gerektiğini savunduğu sırada meydana geldi.

Harry'nin avukatı yargıçtan Dük'ün güvenliğini şahsen karşılama hakkını reddettiği için İçişleri Bakanlığı'yla Kraliyet Ailesi ve Kamuya Mal Olmuş Kişileri Koruma Yürütme Komitesi aleyhine dava açmasına izin vermesini istedi.

Forbes'un, Meghan ve Harry'nin BK vergi mükellefleri tarafından sağlanan güvenlik korumalarının iptal edilmesden sonra görüştüğü 4 güvenlik uzmanına göre, çift 24 saat güvenlik için yılda yaklaşık 2 ila 3 milyon dolar ödüyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU