Kral III. Charles'ı görmeye gitti, protestocularla karıştırılınca 13 saat gözaltında tutuldu

"Daha ayağa kalkamadan iki polis memuru gelip beni yakaladı. Kelepçeleyip götürdüler"

Mimar Alice Chambers gözaltına alındığı için bütün töreni kaçırdı (Sky News)

Birleşik Krallık'ta taç giyme törenini izlemeye giden kraliyet hayranı, protestocuların yanında durunca polis tarafından gözaltına alındı.  Alice Chambers, Sky News'e ellerinin kelepçelendiğini ve 13 saat boyunca gözaltında tutulduğunu söyledi.

6 Mayıs'taki tören için başkent Londra'daki tarihi Westminster Abbey Kilisesi'ne giden Kral III. Charles'ı yolda görmeyi planladığını belirten Chambers, beklerken yerde oturduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

36 yaşındaki kadın bu esnada çevreci grup Just Stop Oil'den (Sadece Petrolü Durdurun) göstericilerin yanında olduğunu fark etmediğini vurguladı.

Chambers, polis güçlerinin Just Stop Oil'e müdahale ettiğini ve çıkan kargaşada kendisinin de yakalandığının altını çizdi:

Daha ayağa kalkamadan iki polis memuru gelip beni yakaladı. Kelepçeleyip götürdüler.

Londra'da yaşayan Avustralyalı kadın, polis memurlarına masum olduğunu defalarca açıklamaya çalıştığını ancak karşılık alamadığını belirtti:

Gözaltına alındığımda polise protestocularla hiçbir bağlantım olmadığını defalarca açıklamaya çalıştım. Kişisel bilgilerimi verdim ama yine de 13 saat gözaltında tutuldum. Saatler sonra sorgulandığımda polisler benim sadece masum bir görgü tanığı olduğumu anladı ve herhangi bir işlem yapmadan beni serbest bıraktı.

Yaşadıklarıyla ilgili şikayette bulunan Chambers, memurların kendisine nazik davrandığını ve bunun bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek özür dilediklerini sözlerine ekledi.

Başkentteki Metropoliten Polis Teşkilatı'nın sözcüsü, BBC'ye şu açıklamayı yaptı:

Tutuklayan memur Lincolnshire Polisi'ndendi. Bu nedenle şikayet, araştırılması için ilgili teşkilata iletildi. Metropoliten Polis Teşkilatı, ihtiyaç duyulan bilgileri ileterek yardım edecek.

Lincolnshire Polis Teşkilatı'ndaki Mesleki Standartlar Departmanı'nın baş müfettişi Simon Outen ise olayla ilgili inceleme başlattıklarını duyurdu.

Taç giyme törenini Just Stop Oil'in yanı sıra monarşi karşıtı gruplar da protesto etmiş, Londra'da toplamda 64 kişi gözaltına alınmıştı. 

 

Independent Türkçe, Sky News, BBC

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU