Demokratlardan hamle: NBA efsaneleri Wade ve Hill, senatörlük yarışına girebilir

Demokratlar, Florida'da Cumhuriyetçi Senatör Rick Scott'a rakip arıyor

Grant Hill'in (sol) kariyeri sakatlıklarla geçerken, Dwyane Wade (sağ) üç NBA şampiyonluğuna sahip (AFP) 

ABD'nin Florida eyaletinde Demokratlar, senatörlük seçimlerinde NBA efsaneleri Dwyane Wade ve Grant Hill'i aday göstermeyi düşünüyor.

Ülkenin önde gelen medya kuruluşlarından NBC'nin aktardığına göre Demokratlar, 2024'te gerçekleştirilecek seçimlerde, eyaleti temsil eden Cumhuriyetçi Senatör Rick Scott'a karşı aday arayışında. 

Demokrat Parti'nin Florida'daki önde gelen bağışçılarından John Morgan, Hill'le konuştuğunu belirterek, eski Detroit Pistons yıldızı için "Bir gemi dolusu para toplayabilir. Ayrıca tanışabileceğiniz en zeki adamlardan biri" ifadelerini kullandı. 

50 yaşındaki basketbolcu, Pistons tarafından 1994'te üçüncü sırada draft edilerek NBA'e girdikten sonra Orlando Magic ve Phoenix Suns'ta da forma giymişti. NBA efsanesi, 2013'te basketbolu bırakmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hill, 2016'daki başkanlık seçimlerinde Donald Trump'a karşı Hillary Clinton'ı desteklemiş ve Florida'nın Jacksonville şehrinde Clinton'ın kampanyasını yürütmüştü.

Florida Alliance adlı Demokrat bağış grubunun direktörü Ray Paultre ise adaylık için düşünülen isimlerin arasında Dwayne Wade'in de yer aldığını belirtti.

Paultre, Miami Heat'in yıldızı Wade için "O bir Florida efsanesi" dedi. Yetkili, eski basketbolcuyla resmi olarak henüz görüşmediklerini ama Wade'in "Scott'a karşı aday olacak rüya listenin içinde olduğunu" ifade etti.

41 yaşındaki Wade, geçen ay Florida'dan taşındığını açıklamasıyla da gündem olmuştu. 2003'te başladığı NBA kariyerini 2013'te sonlandıran Wade, eyalet yönetiminin uygulamaya koyduğu LGBT+ karşıtı yasalar nedeniyle çocuklarının güvende hissetmediğini söylemişti.

Wade ve Hill, NBC'nin adaylıkla ilgili yorum taleplerine yanıt vermedi. 


Independent Türkçe, New York Post, NBC News

DAHA FAZLA HABER OKU