Sadece yürümeye ve toplu taşımaya izin verilen Londra-İstanbul yarışı başlıyor

The Independent Özel Haber: Wigan merkezli seyahat firması, "Trans-Avrupa Yarışı"nı başlattı; en az harcama yapan ve en çok ülkeyi ziyaret edenler için ekstra ödüller var

İlk kez düzenlenecek etkinlik Avrupa'nın iki ucunu birbirine bağlayacak (Unsplash/Pexels)

Londra'dan İstanbul'a sadece toplu taşıma araçlarını kullanarak ve yürüyerek yapılacak bir yolculuk olan ilk Trans-Avrupa Yarışı'na (Trans-European Race) çok sayıda yarışmacının katılması bekleniyor.

Bu uluslararası gezginler, organizatörlerin yaklaşık 5 gün süreceğini düşündüğü bir yolculuk için 5 Ağustos sabahı 10'da yola çıkacak. Bazıları için yolculuk çok daha uzun sürebilir: En hızlı olana verilecek ödülün yanı sıra en düşük maliyetle bitiren ve en çok ülke ziyaret eden yarışmacı için de ekstra ödüller var.

Yarışı organize eden, Wigan merkezli Lupine Travel isimli firmanın asıl işi, cesur kaşifleri Yemen ve Kuzey Kore gibi normalde gidilmeyen yerlere göndermek.

Şirketin İstanbul'a ilk ulaşan kişiye vereceği "büyük ödül", 2 bin sterlin (yaklaşık 49 bin TL) değerinde bir seyahat bakiyesi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarışmacıların yol boyunca bir dizi gizli kontrol noktasında kayıt yaptırması gerekecek. Bu da önden yapabilecekleri plan sayısını büyük ölçüde sınırlayacak. İlk kontrol noktası Paris'te ama geri kalanlar tek tek açıklanacak.

Lupine Travel'ın kurucusu Dylan Harris şöyle dedi:

İşlerini çok da kolaylaştırmak istemiyoruz, bu yüzden yarışmacılar her şeyi önceden organize edemeyecek. Bu sadece İstanbul'a olabildiğince hızlı ulaşma meselesi değil. İlk kontrol noktası Paris olacak ama bir sonraki kontrol noktasının nerede olduğunu ancak Paris'e vardığınızda öğreneceksiniz.

Fransa'nın başkentinden başlayan ve Münih, Viyana, Budapeşte, Belgrad ve Sofya'dan geçen bir rota çizip gece trenlerinde önden rezervasyon yaptıranlar, kendilerini bunun yerine İtalya ve Yunanistan üzerinden giden bir rotada bulabilir.

Kuş uçuşu uzaklık 1550 mil (yaklaşık 2500 km) ama özellikle ülke sayısını artırmak için Lüksemburg, Lihtenştayn ve San Marino gibi küçük ülkelere yönelen yarışmacıların katettiği toplam mesafe muhtemelen çok daha fazla olacak. Eski Yugoslavya ülkeleri Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya da faydalı bir güzergah sağlayabilir.

Harris, "Farklı bir şey yapmak istedik. Dünyanın dört bir yanındaki gerçekten alışılmadık ve sıradışı yerlere seyahatler düzenliyoruz. Ama daha erişilebilir bir şey yapmak istediğimizi hissettik ve grup seyahatinden uzaklaşıp gerçek zorluklarla daha çok ilgili olmasını istedik" dedi.

Katılımcıların gerçek deneyimler yaşamasını sağlamak istedik. Yolculuğu deneyimlemeden sadece bir yere uçmalarını istemedik. Oraya gitsinler ve trenle, otobüsle gitmeye çalışırken gerçek deneyimler yaşasınlar ve yol boyunca gerçek kişilerle tanışsınlar istedik.

99 sterlinlik (yaklaşık 2 bin 426 TL) katılım ücretine ek olarak tüm tren, otobüs, konaklama ve eve dönüş uçuşu (tekrar karayoluyla gitmeyi tercih etmediğiniz sürece) masrafları var.

Taksiyle bir istasyondan otele gidip gelmek haricinde otostop çekmek, uçmak ve taksiye binmek yasak.

The Independent'ın günlük seyahat podcast'inde, yarışı düzenleyen Dylan Harris'le yapılan röportajı buradan dinleyebilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU