Uyku çalışmasında cüce bebeğin hayatını kaybettiği hastane 15 milyon dolar tazminat ödedi

Uyku apnesi tanısı konan çocuk muayene ediliyordu

Hastane, personelinin ekipman arızası nedeniyle dikkatinin dağıldığını söylüyor (Unsplash)

Cücelikle doğan bir bebeğin ebeveynlerine, oğullarının uyku çalışması sırasında hayatını kaybetmesinin ardından Boston Çocuk Hastanesi tarafından 15 milyon dolarlık ödeme yapıldı.

Boston Globe'un haberine göre Jackson Kekula adlı bebek, hemşirelerin onu 20 dakika boyunca oksijensiz bırakmasının ardından yaşamını yitirmişti.

Jackson'ın ebeveynleri Becky ve Ryan Kekula, onu hastaneye genellikle aynı durumu paylaşan çocuklar için yapılan uyku çalışması ve araba koltuğu testi için getirmişti. Zira Jackson'ın sahip olduğu akondroplazi adı verilen özel cücelik türü, uyku sorunlarına neden olabiliyor.

Massachusetts Halk Sağlığı Departmanı ölümü araştırdı ve çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan bir dizi hata yapıldığını tespit ederek, hastaneyi kusurlu buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uygulama, 2022'de gerçekleşmişti. Ailenin avukatı Robert Higgins'e göre, çocuk 20 dakika boyunca oksijensiz kaldıktan sonra yaşam destek ünitesine bağlanmasını gerektiren feci bir beyin hasarı geçirmişti.

Anlaşma sağlamak için aileye 15 milyon dolar ödendi. Öte yandan aile, Jackson'ın hikayesinin gelecekteki olayların önlenmesine yardımcı olmak için kullanılması gerektiğini savunarak Gizlilik Sözleşmesi imzalamayı reddetti.

Jackson doğduktan sonra yenidoğan bakım ünitesine alınmıştı. Doktorlar çocuğun uyku sırasında solunum kesintilerine sebebiyet veren uyku apnesinden mustarip olduğunu öğrenmişti. Çocuk ayrıca araba koltuğuna bağlıyken de nefes almakta zorlanıyordu.

Akondroplaziyle doğan bebeklerde solunum sorunları yaygın olabiliyor çünkü bu bebeklerin kafaları genellikle daha büyük oluyor. Bebeklerin başlarını yukarıda tutacak güçleri olmadığından öne doğru sarkabiliyor. Bu da potansiyel olarak solunum yollarını bozabiliyor.

Higgins, hastanenin çalışma sırasında Jackson'ın solunumunu ve kalp atışlarını düzgün şekilde izlemediğini söyledi. Ekipman arızası olduğuna inandıkları bir durum yüzünden personelin dikkatinin dağıldığını aktardı.

Becky Kekula, benzer sağlık sorunlarıyla karşılaşan ailelerin nasıl davranmaları gerektiğini söyleyemeyeceğini ama hikayesinden haberdar olmalarını istediğini dile getirdi.

Kekula, Boston Çocuk Hastanesi hakkında "(Cüce topluluğunda) oraya giden pek çok aile var" dedi.

Ne yapmaları ya da yapmamaları gerektiğini söyleyemem. Ama ne olduğunu bilmeleri onlar için önemli.

Olayın ardından Jackson 12 gün boyunca yaşam destek ünitesine bağlı kaldı ve ailesi hiçbir iyileşme belirtisi göstermemesi üzerine tedaviyi sonlandırma kararı aldı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU