Kral Charles'ın eski kahyası, Kral'ın mutsuzluğunu TV'den nasıl anladığını açıkladı

Hükümdarın "tavırları" strese girdiğinde değişiyor

Daha önce Kral III. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla için çalışan eski bir kraliyet kahyası, hükümdarın keyifsiz olduğunun nasıl anlaşıldığını açıkladı.

2004 ile 2011 arasında dönemin Galler Prensi ve Cornwall Düşesi için çalışan Grant Harrold, kraliyet ailesi üyesinin "sinirlendiğini" hiç görmese de onu stresliyken gördüğünü söyledi.

Harrold, çift için çalışmasının üzerinden 10 yıldan uzun süre geçmesine rağmen hâlâ Kral'ın ne zaman "mutsuz" olduğunu, onu sadece televizyonda izleyerek bile anlayabildiğini söyledi.

Görgü kurallarıyla ilgili bu hafta düzenlenen bir etkinlikte Harrold, "Birkaç yıl önce izlediğim bir belgeselde röportajı yapan kişi aynı soruyu sorup duruyordu" diye anlattı.

Muhtemelen siz hiç fark etmezdiniz ama ben onun bundan bıktığını anlayabiliyordum.

Eski kahya, hükümdarın hangi işaretleri verdiğinin sorulması üzerine The Independent'a şunları söyledi:

Bu onun tavırlarında görülüyor. Birdenbire [Harrold sağa sola baktı] böyle yapar, huzursuzca biraz kıpırdanır ve tüm etrafına falan bakar; epey ilginç bir şey.

Harrold koltuğunda kıpırdanarak şöyle devam etti:

Böyle görünüyor, sadece [sandalyesinde] rahatlamaya çalışıyor gibi ama aslında mutlu değil.

Eski kahya, Kral'ı şimdiye kadar en stresli gördüğü zamanın, annesi Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünden hemen sonraki dönem olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kraliçe öldüğünde ve kalem olayını gördüğümüzde, işte o zaman onun için gerçekten üzülmüştüm," diyen Harrold, Charles'ın sızdıran bir kalem nedeniyle sinirlenip kontrolünü kaybettiğinin görüldüğü olaya atıfta bulundu.

Majestelerinin kalemi yüzünden strese girmiş göründüğü iki olay meydana geldi. İlki, Charles'ın belgeleri imzalamak üzere katıldığı ilk Birleşik Krallık Özel Konseyi toplantısında gerçekleşti ve burada Charles'ın, yardımcısına gösterişli bir kalemliği götürmesini işaret ettiği görüldü. Daha sonra kalemliği ikinci kez gören Charles suratını astıktan sonra kalemlik tekrar çıkarıldı.

İkinci olay Kuzey İrlanda'daki County Down'da yer alan kraliyet konutu Hillsborough Kalesi'nde yaşandı. Kaleminin mürekkebi damladıktan sonra Charles yardımcılarına şöyle dedi:

Bu kahrolası şeye dayanamıyorum... her lanet seferde bu oluyor.

O dönem bu tutumunu eleştiren bazı kişiler yeni hükümdarı "huysuz" diye nitelendirmişti.

Ancak Harrold, Kral'ı anladığını ifade ederek şunları söyledi:

İki ebeveynini de bu kadar hızlı kaybetmek ve ardından halkın önünde bir şeyler yapmayı sürdürmek zorunda kalmak... Muhtemelen onu en stresli gördüğüm dönemdi.

Charles, Camilla'yla birlikte 6 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek taç giyme törenine hazırlanıyor. Törene, aralarında kraliyet ailesinin diğer üyeleri, siyasetçiler, yabancı ülkelerin kraliyet mensuplarıyla ileri gelenleri ve ünlülerin de yer alacağı 2 bin davetli katılacak.

Birleşik Krallık 8 Mayıs Pazartesi gününün resmi tatil ilan edilmesiyle birlikte bu tarihi olayı, resmi tatili hafta sonuyla birleştirerek kutlayacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU