Al Pacino favori Baba filmini açıkladı

"Gerçek bir hikaye anlatıcılığı"

Al Pacino, seride Michael Corleone'yi canlandırıyordu (Paramount Pictures)

Al Pacino, son verdiği söyleşisinde Baba (The Godfather) serisindeki favori filmini açıkladı.

82 yaşındaki oyuncu, kültür ve magazin sitesi Hollywood Reporter'a verdiği söyleşide, Baba serisinin kendisi için her zaman çok ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Pacino, ünlü yönetmen Francis Ford Coppola'nın 1972'de yayımladığı serinin ilk filmi Baba'yla 1974'te çıkan devam filmi Baba II (The Godfather II) arasındaki seçimine dair şunları söyledi:

Baba daha eğlenceli. Baba II ise Coppola için kişisel bir çalışma niteliğinde. Baba I'i geçenlerde izledim, bir sahnede her zaman iki ya da üç şey aynı anda gerçekleşiyor. Her zaman hikayenin içindesiniz, ilerliyorsunuz. Bir sonraki sahnede ne olacağını bilmiyorsunuz, bu tam bir hikaye anlatıcılığı. Bu konuda üstüne yok.

Sinemanın efsane isimlerinden Pacino, serinin ikinci filmi içinse "Baba II'de anlatım daha çizgisel hale geliyor. Daha farklı, kasvetli ve ağır ilerliyor. Fakat harika bir film olduğunu söylemeliyim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pacino, Mario Puzo'nun aynı adı taşıyan 1969 tarihli romanından uyarlanan Baba serisinin ilk filminde başrolü Marlon Brando'yla paylaşmıştı.

New York'ta yaşayan güçlü bir İtalyan mafya ailesinin hikâyesini anlatan serinin ikinci filminde de Pacino'ya Robert de Niro eşlik etmişti. 

Gişe rekortmeni serinin son filmi Baba III de 1990'da yayımlanmıştı. 


Independent Türkçe, Screenrant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU