Erdoğan'dan Karadeniz gazı açıklaması: 20 Nisan'da çıkarıyoruz

Karadeniz gazı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Nasip olursa 20 Nisan arife doğalgazımızı çıkarıyoruz. Şu anda bütün planlamalar, hesaplar buna göre" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Hazreti Ali Camisi'nde cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervi ile ilgili konuşan Erdoğan, "Nasip olursa 20 Nisan arife doğalgazımızı çıkarıyoruz. Şu anda bütün planlamalar, hesaplar buna göre" dedi.

Deprem bölgelerine ziyaret

Deprem bölgelerinde yapılan ve yapımına başlanacak konutlar ile ilgili konuşan Erdoğan, "11 vilayetin tamamında konut teslimleri devam ediyor. Vatandaşlarımdan 1 yıl gibi bir süre talep ettim. Bu bir yıl içerisinde konutlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Enkaz kaldırmalar var, zemin etütleri yapılıyor. Adımlarımızı atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şehir hastaneleri ile ilgili de Erdoğan şunları söyledi:

Hastanelerimizin durumu Cleveland'ı aştı. Bu hastaneye vatandaşım girdiğinde hamd olsun diyor. Yatmadan şifayı buluyor. Bundan sonraki süreçte de büyükşehirlerde birer tane olmak üzere yaygınlaştıracağız. Bu hastanelerin büyük kısmında sismik izolatör kuruldu, kuruluyor. Hastanelerin birçoğunda bunlar var. Bundan sonraki yatırımlarımızda da hassasiyet göstereceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU