Rus istihbaratı: Batı ülkeleri Rus gençlerini terör saldırıları için kullanıyor

FSB Direktörü Bortnikov, Batılı istihbarat servislerinin Rus gençlerini istihdam ettiğini öne sürdü

Alexander Bortnikov, 2008'den bu yana Rus istihbarat servisi FSB'nin başında bulunuyor (Reuters)

Rusya istihbarat servisi FSB'nin direktörü Alexander Bortnikov, Batı ülkeleri ve Ukrayna'nın Rus gençlerini Rusya'da terör saldırıları gerçekleştirmesi için istihdam ettiğini söyledi.

Bortnikov'un açıklaması, Rusya lideri Vladimir Putin'in Batı ülkelerini Rusya'da gerçekleştirilecek terör saldırıları için Kiev'e yardım etmekle suçlamasından bir hafta sonra geldi.

Ulusal Terörle Mücadele Komitesi toplantısında konuşan Bortnikov, "Rusya özel askeri operasyonunu yürütürken, Ukrayna özel kuvvetleri ve onların Batılı idarecileri saldırgan bir ideolojik beyin yıkama ve istihdam kampanyası yürütüyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus istihbarat şefi, "Özellikle genç nesil, sabotaj, terör ve aşırı eylemlere katılma konusunda teşvik ediliyor" diye konuştu.

Bortnikov, Ukrayna'daki savaşın başından bu yana Rusya'da 118 terör suçunun engellendiğini belirtirken, saldırı hazırlığındakilerin aralarında çocukların da bulunduğu genç yaştaki kişiler olduğunu öne sürdü.

Bombalı saldırı nedeniyle 26 yaşındaki bir Rus kadın gözaltına alınmıştı

Geçen hafta Rusya lideri Vladimir Putin de benzer iddialar öne sürmüş ve Rusya'daki terör saldırılarıyla sabotajlara Batı istihbaratının da dahil olduğuna inanmak için gerekli nedenlerin bulunduğunu söylemişti.

Rusya'da geçen ay savaş yanlısı askeri blogger Vladlen Tatarski, St. Petersburg'daki bir kafeye düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından 26 yaşındaki Rus vatandaşı Derya Trepova gözaltına alınmıştı.

Rus terörle mücadele ekipleri, Trepova'nın içinde bomba olan bir heykelciğin yerleştirildiği kutuyu kafeye bıraktığını söylemiş, 26 yaşındaki kadın ise kutunun içinde bomba olduğundan habersiz olduğunu öne sürmüştü.


Independent Türkçe, The Moscow Times, Telegraph

DAHA FAZLA HABER OKU