Yeni Şafak yazarı Ünal: Teşkilatın yükü ağır

Ünal, “14 Mayıs seçimlerine giderken Erdoğan rüzgârı yine var lakin bu kez muhalefetin de öyle ya da böyle bir rüzgâr estirdiğini kabul etmek durumundayız” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, “14 Mayıs seçimlerine giderken Erdoğan rüzgârı yine var lakin bu kez muhalefetin de öyle ya da böyle bir rüzgâr estirdiğini kabul etmek durumundayız” dedi.

Ünal, Yeni Şafak’taki “Teşkilatın yükü ağır” başlıklı yazısında, milletvekili aday listelerinin pazar akşamı YSK’ya teslim edildiğini hatırlattı.

“Bu son liste, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren yaptığı 7. milletvekili aday listesiydi. Şahsen ben bu listeyi öncekilere nazaran üzerinde en fazla çalışılmış, dengeli, etkili bir liste olarak değerlendirdim. Sorunlu isimler yok mu? Var. Ancak eski listelere göre daha az olduğunu söyleyebilirim” değerlendirmesinde bulunan Ünal, “AK Parti dün Ankara’da aday tanıtım toplantısını da yaptı. Geceden itibaren adaylar şehirlerine dönmeye başladılar. Bugün itibariyle de seçim artık tamamen sahaya inmiş oldu. AK Parti’nin, kurulduğu 2001 yılından itibaren, Türkiye’nin hemen her köy ve mahallesine kadar uzanan, dinamik, enerjik ve heyecanlı bir teşkilat yapısı oldu. Ana kademesi, gençlik ve kadın kollarıyla bu teşkilat, tam bir uyum içinde hem seçimlere çalıştı hem de seçim sonrasında yerel sorunların çözümü için mücadele verdi. Yorulanlar hemen kenara alındı, yerlerine yeni isimler seçildi. Hataya, ihmale, tembelliğe müsamaha gösterilmedi. Böylece heyecan her an doruk noktasında tutuldu” dedi.

“Ancak 14 Mayıs seçimlerinde teşkilatın yükü önceki seçimlerden çok daha ağır” ifadelerini kullanan Ünal, şöyle devam etti:

Önceki seçimlerde, teşkilatın da önüne geçen bir Erdoğan rüzgârı vardı. Kuşkusuz teşkilat çok iyi çalıştı ama çalışmasa bile, Erdoğan rüzgârı milletin teveccüh göstermesi için epeyce yeterli oluyordu. 14 Mayıs seçimlerine giderken Erdoğan rüzgârı yine var lakin bu kez muhalefetin de öyle ya da böyle bir rüzgâr estirdiğini kabul etmek durumundayız. İşte onun için, bu seçimde AK Parti teşkilatının, Erdoğan rüzgârına güvenerek rehavete kapılma lüksü bulunmuyor. Adayların da şehirlerine dönmeleriyle birlikte, bugünden itibaren, zaten çok kısa olan propaganda döneminde AK Parti teşkilatının her zamankinden iki kat fazla çalışması gerekiyor.

Yazının devamı için tıklayın

 

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU