Ünlü sörf fotoğrafçısı, kalp krizinden ölmeden önce sudaki son anlarını kaydetti

Larry Haynes, sörf fotoğrafçısı ve sinemacı olarak yaptığı çalışmalarla tanınıyordu

(KHON2)

Ünlü sörfçü ve sörf filmlerinde çalışan sinemacı Larry Haynes, geçen hafta ABD'nin Hawaii eyaletinde ölümcül bir kalp krizi geçirmeden önce sudaki son anlarını kaydetti.

Sörf üzerine yayın yapan Stab'in, Hawaii'nin Oahu adasının Kuzey Kıyısı'nda bulunan camiasının temel direği diye andığı Haynes 61 yaşındaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen perşembe günü Laniakea Plajı'nda ayakta kürek sörfünün tadını çıkaran fotoğrafçı, daha sonra arabasını bıraktığı otoparka döndüğünde kalp krizi geçirdi. Kısa süre sonra arkadaşları, Haynes'in son sörf deneyimini kaydettiği görüntüleri buldu.

Brian Bielmann, KHON2'ye yaptığı açıklamada, kendisinin ve Haynes'e yakın bir grup kişinin videoyu ertesi gün birlikte izlediğini söyledi.

Bielmann, "Bu sabah gidip videoyu aldım ve hemen eve götürüp bilgisayarın başına geçtim" dedi.

İçinde 40 dosya falan vardı ve hepsine baktık. Karşısına, bir sürü tam yükselmeyen türden dalgalar çıkıp duruyor ve sonunda bu güzel dalgayı yakalayıp uzun süre sörf yapıyor. Ve biz de videonun sonunda tezahürat yapıyor, bağırıyor ve ağlıyorduk.

 

Suyla çalışan en büyük görüntü yönetmenlerinden ve suyun içindeki ve dışındaki efsanelerden biri sonsuza dek aramızdan ayrıldı. Huzur içinde yat Larry Haynes.


Geçen haftanın sonunda sörf camiasının dört bir yanından Haynes'i öven mesajlar yağarken, meslektaşları ve arkadaşları merhum fotoğrafçıyı yeteneği, cesareti ve neşesiyle andı.

Haynes, fotoğrafçı ve sinemacı olarak yaptığı çalışmalarla hatırı sayılır bir şöhrete ulaşmıştı. En çok 1994'te başlayan sörf filmi serisi Fluid Combustion'ı çekmesiyle tanınan Haynes, 2019'da HBO'nun Real Sports with Bryant Gumbel programında diğer iki macera fotoğrafçısı ve görüntü yönetmeniyle birlikte yer aldı.

Bu program kısmen macera fotoğrafçıları ve görüntü yönetmenlerinin, işlerinde kabul etmek zorunda olduğu önemli risklere odaklanıyordu. Kendisi de kariyeri boyunca çok kez yaralanan Haynes, 2005'te Malik Joyeux ve 2015'te Kirk Passmore olmak üzere iki sörfçünün ölümünü de filme almıştı.

Ünlü fotoğrafçının, nispeten olaysız geçen bir sörf gezisinin ardından bir otoparkta ani bir kalp krizi sonucu ölmesi şok etkisi yarattı.

Haynes'in arkadaşlarından David Elecciri Jr., Instagram'da "Bugün Laniakea Plajı'nda sörf yaptıktan sonra arabasında kalp krizi geçirdiğini öğrendim" diye yazdı.

Sadece birkaç saat önce beni öğle yemeği yemek ve Lani'de sörf yapmak için aramıştı.

Haynes'in arkasında kızı Lily kaldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU