Özge Ulusoy'un babasının ölümüne sebep olan sürücü hakkında dava

Sürücü hakkında 6 yıla kadar hapis isteniyor

Fotoğraf: Twitter

Oyuncu Özge Ulusoy'un babası emekli Albay Haydar Ulusoy'a otomobille çarparak ölümüne neden olan sürücü Elif N. hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 4 Aralık'ta Elif N'nin yönetimindeki 06 DV 2053 plakalı araç Çankaya Turan Güneş Bulvarı Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarının önünde yolun karşısına geçmeye çalışan Haydar Ulusoy'a çarptı.

Elif N. hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, mahkumiyet halinde sürücünün ehliyetine el konulması da istendi.

İddianame, Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

“Kaza değil cinayet”

Olayın bir kaza değil cinayet olduğunu öne süren Özge Ulusoy, Kanal D’ye yaptığı açıklamada tutuklanan sürücünün çelişkili ifadeler verdiğini belirterek "Neden bir kazayı örtbas etmek isteyesiniz ki, adı üzerinde kaza, cinayet örtbas edilir" demişti.

Lojmanlardan alışveriş yapan babasının, fişiyle bunu belgelediğini ifade eden Ulusoy, kaza raporlarında olayla ilgili farklı ifadelerin yer aldığını iddia etti. Rapordaki detayları da gösteren manken, tepkisini şu sözlerle dile getirmişti:

Onlar da babamın bu noktadan çıktığını, yaya geçidine gitmeyip oradan ileriye geçip refüje çıkıp, arabanın üzerine düştüğünü ya da atladığını iddia ediyorlar. Oysa elinde poşetlerle buradan buraya gitmez. Otopsi raporunda da bütün yaraları sol tarafında. Buradan gelse zaten sağdan vurulması gerekiyor.

Ulusoy, kaza sonrası verilen ifadelerin ve olay yeri krokisinin de doğru olmadığını iddia etti. Tutuklanan sürücünün ifadesine değinen ünlü isim, "Komple çelişkilerle dolu! Fren yaptığını söylüyor, fren izi yok! 50 km'nin altında gittiğini söylüyor ve hafif sağa kırdığını söylüyor. Bunların hepsi yalan. Babama 50 km'nin altında çarpsaydı, babam şu anda hastanedeydi. Merhamet yok, herkese yalan söylüyorlar, böyle bir vicdansızlık olabilir mi?" ifadelerini kullanmıştı.

 

AA, Kanal D

DAHA FAZLA HABER OKU