BAE'nin en zengini Pavel Durov yerlilere fark attı

Telegram ve VKontakte kurucusu servetiyle, en yakın üç takipçisini neredeyse ikiye katladı

Pavel Durov'un serveti tahminlere göre geçen yıl 17 milyar dolar civarındaydı (Instagram/Durov)

Forbes dergisi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yerleşikler arasında en zengin kişinin 15,1 milyar dolarlık servetiyle Telegram Messenger ve sosyal medya ağı VKontakte kurucularından Pavel Valeryeviç Durov olduğunu açıkladı.

ABD'de yayımlanan iş dünyası dergisine göre, matematikçi abisi Nikolay Durov'la birlikte anlık mesajlaşma yazılımını 2013'te devreye alan 38 yaşındaki Pavel Durov, dünyanın en zengin 123. kişisi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus gizli servisiyle işbirliği yapmayı reddederek Fransa'ya göç eden Durov, 2021'de Dubai'ye yerleşmişti.

Whatsapp'ın en büyük rakiplerinden olan Telegram, özellikle Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde başlıca haberleşme aracı olarak kullanılıyor. 

Şifreli mesajlaşma sistemi ve hiç kimseyle veri paylaşılmadığına dair verdiği garantiyle popülerlik kazanan Telegram'ın dünya genelinde 600 milyondan fazla kullanıcısı var.

Durov geçen ay blokzincir şirketi Fragment'ı tanıtmıştı. 

BAE'de yaşayan 11 dolar milyarderinin 4'ünün ülke vatandaşı olduğunu belirten Forbes, sıralamada Durov'u takip eden kişileri şöyle sıraladı:

Maşrik Bankası kurucusu Abdülaziz el Gureyr (2,8 milyar dolar)

Damac gayrimenkul şirketi başkanı Hüseyin Secvani (2,7 milyar dolar)

El Futteym Grubu'nun sahibi Abdullah el Futteym (2,4 milyar dolar).

Londra'daki danışmanlık şirketi Henley & Partners tarafından hazırlanan rapora göre, en çok süper zengine ev sahipliği yapan şehirler sıralamasında Dubai, dünyada 23. sırada.

Kolaylıkla nakit paraya çevrilebilir 1 milyon dolar ve üzerinde serveti olan kişi sayısı Dubai'de bir yıl içinde yüzde 18 artarak 67 bin 900'e ulaştı.

Dubai'deki zenginlerin 200'den fazlasının en az 100 milyon doları, en az 3 bin 170'inin 10 milyon dolardan fazla varlığı bulunuyor. 

 

Independent Türkçe, Gulf Today, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU